După ani de așteptare, tinerii din Bistrița ar putea avea un skate park modern

Preocuparea tinerilor pentru skateboarding a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani. Nu de puține ori, la Primăria Bistrița au fost înregistrate solicitări de amenajare a unui skate park pentru ca tinerii să aibă unde să își petreacă timpul liber, discuții pe marginea acestui subiect purtându-se până acum.

Primăria Bistrița a promis ani la rând că va amenaja un astfel de spațiu, însă, nu s-a realizat nimic. Anul acesta lucrurile s-ar putea totuși schimba.

Primarul Ovidiu Crețu a anunțat că amenajarea unui skate park figurează pe lista privind investițiile majore ale anului 2018.

Terenul pe care se va amenaja viitorul skate park are o suprafață de 750 m² și este situat pe strada Dogarilor, la numărul 18 A, în vecinătatea Turnului Dogarilor. Pentru achiziția acestui teren, municipalitatea a plătit în anul 2015 suma de 84.000 de euro.

Primarul susține că în acest an vor fi făcute demersurile necesare pentru proiectare însă, sunt mari șanse să înceapă chiar și lucrările de amenajare a unui astfel de spațiu. Investiţia are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii sportive a tineretului prin accesul la echipamente de ultimă tehnologie în condiţii de siguranţă.

Skate parkul ar urma să fie dotat cu rampe și balustrade specifice, cu mobilier urban și echipamente care să poată fi utilizate și de începători și de experimentați. Accesul se va face din pasajul amenajat, terenul va fi împrejmuit, iar mobilierul va fi așezat în așa fel încât să nu obtureze vizibilitatea spre Turnul Dogarilor.

De asemenea, pentru utilizarea acestui parc și pe timp de noapte va fi prevăzut și un sistem de iluminat adecvat zonei, utilizând stâlpi de iluminat specifici zonelor istorice și corpuri de iluminat cu leduri, iar pentru protecția tinerilor se va proiecta un sistem de supraveghere video a spaţiului.

”Skate parkurile sunt locurile perfecte pentru copiii şi tinerii care nu sunt atraşi de sporturile „tradiţionale” de echipă şi care aleg să se exprime sportiv într-o manieră individuală şi atletică. Un skate park amenajat le oferă tinerilor posibilitatea de a se exprima mai bine în peisajul urban, mai ales că nu toţi tinerii sunt amatori de fotbal, baschet sau alte jocuri de echipă. Skateparcurile atrag admiratori şi curioşi care pot să petreacă ore în şir privind acrobaţiile protagoniştilor” se arată în prezentarea generală a proiectului de investiții pe care municipalitatea intenționează să îl realizeze.

În proiectul de buget pe anul în curs a fost prevăzută suma de 26.000 de lei pentru acest obiectiv.

One comment

  1. Dar pentru tinerii pasionati de montaj,filmat,si fotografiat nu se face nimica?Sau este si nu stiu eu?