PSD-isme ieftine la Consiliul Local! Delegatul din Slătinița susține administrația Crețu, deși cartierul NU are apă-canal! Omul îi ține partea lui Crețu și i-a sfădit pe PNL-iști!

 

Delegații sătești sunt susținători și membri PSD! În afară de Ioan Someșan, absolut toți delegații ce răspund de localitățile-componente au conexiuni cu PSD și de aceea Sigmir, Viișoara, Ghinda și Sărata sunt ignorate de administrația locală. Problemele ridicate de delgații localităților componente când sunt prezenți la ședințele de Consiliu Local sunt puerile și NU ating problemele stringente ale comunității: apă-canal, drumuri de asfalt, iluminat public modern, spații de joacă moderne, activități culturale specifice etc.

Maftei Pop – delegat Slătinița (PSD)

Ioan Radu uță – delegat sătesc Sărata (PSD)

Gavrilaș Gavrilă – delegat Sigmir (PSD)

Ioan Someșan – delegat Ghinda (PNL)

Mircea Moldovan – delegat Viișoara. (PSD).

La ședința ordinară ordinară, președintele de ședință i-a permis delegatului sătesc Maftei Pop să intervină pe subiectul rețelelor de apă-canal din Slătinița. Deși regulamentul NU permitea, Gheorghe Sabăi i-a dat cuvântul și astfel Maftei Pop i-a închinat ode primarului Crețu:

„Dacă în duminica dinainte de alegeri, ați venit la Slătinița și ați îmbârligat oamenii cu tot felul de idei… În 2015, domnu’ primar a avut cel puțin două inițiative pentru apă la Slătinița. Atunci, domnu’ Andrei Rusu când era aici…. m-o chemat domnu primar și mi-o zis că a intervenit domnu’ Șandru de la Aquabis cutare și cutare. Domnu Pop, renunțăm la apă și alegem să facem căminul cultural și drumul, kilometrul ăla. Și-atunci dacă d-voastră NU știți că proiectul a fost inclus pe master-planul de apă și Slătinița e inclusă pe acest proiect . Doi ani a fost în instanță, s-au judecat .. cineva acolo care NU s-a înțeles la bănuți : de aceea s-a întârziat la alimentarea cu apă. Dar e prins acolo și nici domnu’ primar nu poate să intervină, că se suprapun acolo. Dar sunt șanse ca în iunie-iulie să finanțeze Ministerul și îi dăm drumu’. Este o situație în care am intrat de când era Vasile Moldovan. Păi nu putem… Este necesară apa la Slătinița, dar dacă e proiectul ăla, atunci nu poate domnu’ primar să suprapună. Nu că-i țin partea dar datorită situației care o fost în instanță. Și nu numai la Slătinița, că în tot județul…” – a spus Maftei Pop.

Interpelarea a fost de-a dreptul penibilă, dar cu toate astea PSD-iștii au savurat replicile delegatului Maftei Pop, revoltat că PNL-iștii au făcut campanie în Slătinița.

Consilierul PNL, Ioan Peteleu a solicitat ca Primăria Bistrița să realizeze 2 obiective: rețele de apă-canal la Slătinița și canalizare pluvială pe Mihai Viteazu. Sursa de finanțare: împrumut bancar.

Primarul Ovidiu Crețu i-a explicat că pe actuala legislție, primăriile NU pot accesa bani din bancă pentru investiții. Singura excepție: co-finanțarea proiectelor europene. Astfel, propunerile lui Ioan Peteeu NU au trecut la vot.

În cele 3 mandate a lui Crețu, Primăria Bistrița PUTEA extinde rețelele de apă! Au preferat să se axeze pe zona Wonderland!

Slătinița NU poate avea canalizare prin master-planul de apă-canal deoarece are prea puțini locuitori și nu îndeplinește criteriile de eligibilitate. În consecință, din bani europeni NU se pot realiza rețele de canalizare.

Soluții ar fi:

– finanțare guvernamentală prin PNDL
– finanțare din bugetul local.

Deocamdată, Primăria Bistrița NU a accesat niciun fel de fonduri pentru extinderea rețelelor de utilități și pentru a crea locuitorilor condiții optime, dacă tot plătesc impozite de oraș! În ultimii ani, localitatea Slătinița a fost alimentată de cisterna pompierilor, chemați de urgență în special în perioada caniculară.

Primăria Bistrița ar putea investi în extinderea de rețele de apă-canal, dar momentan NU a făcut nimic în sensul ăsta și în privința extinderii de rețele s-a axat pe zona Wonderland.

Oamenii primarului Crețu controlează cartierele din care fac parte, deși zonele sunt lăsate în paragină și NU există apă-canal (Slătinița), locuri de joacă moderne, activități culturale (Sigmir), drumuri moderne, capelă mortuară (Sărata).

Asta se întâmplă tocmai pentru faptul că delegații localităților componente au o relație bună cu administrația publică și în unele cazuri își urmăresc interese personale, în loc să urmărească interesul comun al comunității care i-a desemnat.

 

One comment

  1. Ce sa asteptam de la asta ? E cum-i NINTA !