Sandu Pugna mulge banul public de-amorul artei. Pentru Festivalul “Pană de Păun” a căpătat 80.000 de lei din bani publici! Agenția de Integritate închide ochii la micile șmenuri folclorice!

Vicepreședintele Consiliului Județean organizează anual festivalul “Pană de Păun”. De altfel, Sandu Pugna e abonat la bani publici prin asociaţia pe care o patronează şi de 10 ani primeşte fonduri pentru acest festival.

De la Consiliul Județean, vicepreședintele Pugna “Pană de Păun” primește 40.000 de lei

pp0 Anul acesta peste 80.000 de lei se învârt în jurul acestui spectacol. A X-a ediție va avea loc la casa Armatei, în 18-19 noiembrie.

Un caz similar a avut loc atunci când Gavril Țărmure a fost declarat incompatibil pentru combinații pe bani publici. În calitate de consilier local, Țărmure a votat bugetul prin care s-au alocat bani către Societatea de Concerte pe care o patrona. Motiv pentru care A.N.I l-a declarat incompatibil. Pe o rețetă asemănătoare, Pugna scapă basma curată. Deocamdată!

Iată cum defineşte ANI conflictul de interese, la modul general:

– (…) când oficialul public este parte a unui organism colectiv care decide prin vot, iar acesta participă la dezbateri şi la vot.

2. Existenţa unui interes personal – acesta poate fi reprezentat de un beneficiu pe care oficialul public sau o persoană apropiată acestuia îl obţine ca urmare a deciziei luate. Aşadar, pentru a se afla într-un conflict de interese, oficialul public trebuie să ia parte la luarea unei decizii care să îi afecteze un interes personal. (…)

Câți bani a produs Pugna din actele artistice, desfășurate în paralel cu vice-șefia de la județ !

pp8

Pugna a ajuns vicepreședinte la CJ și ulterior a candidat la Parlamentare împotriva lui Ioan Oltean. A câștigat la scor în fața lui Ioan Oltean și a fost la doar câteva procente de a închide colegiul și a intra astfel în în Parlament.

Vicepreședintele Consiliului Județean face administrație și folclor deodată. În 2015, Pugna a participat la mai multe festivaluri de profil ca interpret sau colaborator la diverse spectacole și a câștigat în total 30.852 de lei . Are 65.000 de lei pe an/salariu vicepreședinte CJ, acțiuni IPROEB – 60.000 de lei și 185.000 de lei în conturi.

 

 

Crețu sponsorizează cu 40.000 de lei festivalul colegului din PSD

pp90Primăria Bistrița a bugetat festivalul “Pană de Păun și l-a trecut pe lista evenimentelor organizate de Centrul Cultural George Coșbuc. 40.000 de lei a alocat municipalitatea pentru acest eveniment.

Festivalul “Pană de Păun” a obținut finanțări importante pe filiera P.S.D, dar e remarcabil faptul cum vicepreședintele CJ a reușit să evite incompatibilitatea unei funcții administrative cu cea de președinte al unei asociații finanțate din banii județului, prin votul său direct.

 

Vedeți mai jos BANII care se alocă pentru promovarea culturii de cele două instituții Centrul Cultural Municipal via Dorel Cosma (22 de MILIARDE pe an) și Centrul Județean pentru Cultură via Gavril Țărmure (20 de MILIARDE pe an):

dorel1-e1425986666421https://www.ziardebistrita.ro/te-doare-sufletu-cand-vezi-cum-se-scurg-banii-nostri-dorel-cosma-are-pe-mana-22-de-miliarde-pentru-sub-cultura-pe-2015/

 

 

 

 

tzarmure-2-e1427886796836https://www.ziardebistrita.ro/cultura-judetului-spumega-de-atata-elitism-vezi-cati-bani-are-tarmure-pe-mana-in-2015-maculatura-cd-uri-de-raft-se-regasesc-la-pachetul-de-20-de-miliarde/

 
Caricatură

Ziar de Bistrita