Șofer care a parcat pe trotuar, sancționat de Poliția Locală Bistrița

Șoferi, atenție unde vă parcați autovehiculele! Poliția Locală Bistrița aplică în continuare sancțiuni conducătorilor auto care opresc sau staționează pe trotuarele pe care a fost montat pavaj nou sau pe cele pe care urmează să fie executate lucrări de montare a pavajului.

Recent, un taximetrist a fost sancționat de polițiștii locali pentru că parcat pe un trotuar de pe strada General Grigore Bălan.

Poliția Locală Bistrița a avertizat, încă de luna trecută, șoferii că va aplica sancțiuni în cazul în care aceștia nu vor respecta interdicția de a opri sau de a staționa pe trotuarele proaspăt pavate sau pe care se efectuează lucrări de montare a pavajului.

Poliția Locală solicită conducătorilor auto să NU oprească/staționeze pe trotuarele pavate sau în zonele unde urmează să fie montate pavelele. Vă aducem la cunostință că nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 R referitoare la oprirea neregulamentară, conform art. 108, alin. 1, lit. A, pct. 8, constituie contravenție și se sancționează cu amenda între 290 Ron – 435 Ron și 2 puncte penalizare. De asemenea, staționarea neregulamentară, conform art. 108, alin. 1, lit. B, pct. 7, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 580 Ron și 725 Ron și 3 puncte penalizare“, a avertizat Poliția Locală. 

Mai mult, la sancțiunile enumerate mai sus, se poate adaugă și sancțiunea complementară de ridicare a autovehiculului. 

One comment

  1. Ați uitat sa cenzurați scrisul de la tarife🤦🤦

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *