Șofer care conducea beat, reținut de polițiști după o urmărire ca-n filme

 -  - 


Urmărire ca-n filme în Bistrița-Năsăud, pentru prinderea unui șofer care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Bărbatul a fost în cele din urmă prins și reținut pentru 24 de ore de oamenii legii.

La data de 26 aprilie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier. Pe strada Valea Ghinzii din municipiu, polițiștii, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei, au solicitat unui autoturism să oprească pentru control însă șoferul acestuia nu s-a conformat continuându-și deplasarea. Pe Drumul Județean 172G, în localitatea Livezile, autoturismul urmărit de echipajul rutier a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Șoferul a fost imediat imobilizat de polițiști care ulterior l-au identificat ca fiind un bărbat de 46 de ani, din Caila”, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că șoferul autoturismului se află sub influența alcoolului, rezultatul indicat de aparatul etilotest fiind de 0.89 mg/L alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce pe drumurile publice anulat.

În consecință, polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind totodată dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a șoferului. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

FOTO: IPJ Bistrița-Năsăud

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.