Şofer din Bistriţa Bârgăului, depistat băut la volan

 -  -  1063


În noaptea de miercuri spre joi, un bărbat din localitatea Bistrița Bârgăului a fost depistat de polițiști în timp ce conducea băut un autoturism. Oamenii legii i-au făcut dosar penal și l-au și amendat pentru că nu a putut justifica motivul pentru care se afla în afara locuinței în miez de noapte.

”În această dimineață, în jurul orei 00.15, pe Drumul Județean 172D, în localitatea Bistrița Bârgăului, polițiștii l-au depistat în trafic pe un bărbat de 40 de ani, din Bistrița Bârgăului care conducea  un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre în vederea stabilirii alcoolemiei”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului continuă cercetările, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii  55/2020, pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea în afara locuinței, în intervalul 22.00-05.00.

Oamenii legii atrag atenția conducătorilor auto că alcoolul la volan este extrem de periculos.

Potrivit polițiștilor, ”consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele”.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

0 notes
188 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *