Șofer sub influența alcoolului, implicat într-un accident produs la Telciu

 -  - 


 Un bărbat din Telciu s-a ales cu dosar penal după ce, beat fiind, a fost implicat într-un accident rutier.  

”La data de 24 martie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au intervenit la un accident produs pe raza localității Telciu, soldat cu pagube materiale. La locul evenimentului,  polițiștii au identificat un bărbat de 54 de ani, din localitate, care, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul. Șoferul de 54 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate mostre biologice de sânge la spital”, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și continuă cercetările în acest caz.

Tot la finele săptămânii trecute, polițiștii din Bistrița-Năsăud au mai întocmit dosare penale și în cazul altor șoferi care s-au urcat la volanul unor mașini după ce au consumat alcool.

Astfel, pentru conducere cu alcoolemie s-a ales cu dosar penal un bărbat din Sâncraiu de Mureș.

”La data de 25 martie, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control, pe raza localității Urmeniș, un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din Sâncraiu de Mureș. În urma testării șoferului cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, precizează Poliția.

De asemenea, și un bărbat din Năsăud a fost prins în timp ce conducea beat o mașină.

”La data de 25 martie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au oprit pentru control, pe raza orașului, un autoturism. La volan a fost identificat un bărbat de 57 de ani, din Năsăud. În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului, a rezultat faptul că acesta se află sub influența alcoolului, rezultatul indicat de aparatul etilotest fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. În vederea determinării alcoolemiei, bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice. Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, Compartimentul Rutier, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în buletinul Poliției.

Tot pentru conducere sub influența alcoolului s-a ales cu dosar penal și un tânăr din Lunca Ilvei. Mai mult acestea avea și permisul suspendat.

La data de 26 martie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat și oprit în trafic, pe Bulevardul  Grănicerilor din Năsăud, un autoturism care circula pe direcția Năsăud – Rebrișoara. În urma verificărilor, a fost identificat conducătorul auto ca fiind în vârstă de 25 de ani, din Lunca Ilvei și care figurează cu dreptul de a conduce suspendat. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, mai menționează polițiștii.

De asemenea, la finele săptămânii trecute, polițiștii au mai întocmit încă două dosare penale pentru conducere fără permis.

La data de 24 martie, în cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au verificat un autoturism care circula pe Drumul Județean 172D, prin Poiana – Ilvei. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 49 de ani, din Lunca Ilvei. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, având dreptul de a conduce anulat. În consecință, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, adaugă IPJ Bistrița-Năsăud.  

”La data de 25 martie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani, din Rebrișoara. Verificările efectuate de către polițiști au indicat faptul că șoferul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Astfel, a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, mai arată Poliția.

Loading

bookmark icon