Șoferi aflați sub influența alcoolului, implicați în accidente rutiere

Doi șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice au fost implicați, la finele săptămânii trecute, în accidente rutiere produse pe șoselele din Bistrița-Năsăud. 

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, primul accident a avut loc la data de 2 septembrie, pe strada Calea Moldovei din municipiul Bistrița.

”La locul evenimentului, polițiștii au identificat un șofer de 40 de ani, din Lunca Leșului, care, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Bistrița către Unirea, a intrat în coliziune cu un autobuz ce se deplasa din sens opus. În urma accidentului nu au rezultat răniri de persoane, dar testarea cu aparatul etilotest a indicat faptul că șoferul se afla sub influența alcoolului, rezultatul fiind de 1,13mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată în buletinul de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cel de-al doilea accident a avut loc la data de 4 septembrie pe raza localității Bistrița-Bârgăului.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu-Bârgăului au efectuat semnal de oprire unui vehicul ce se deplasa pe raza localității Bistrița-Bârgăului. Întrucât șoferul și-a continuat deplasarea, polițiștii l-au urmărit iar la scurt timp autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un gardul unui imobil. Polițiștii au identificat conducătorul autoturismului, un tânăr de 22 de ani, din Bistrița Bârgăului. Testarea cu aparatul etilotest a indicat faptul că acesta se află sub influența alcoolului, rezultatul fiind de 0,75 mg/L alcool pur în aerul expirat. Verificările cu privire la șofer au indicat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus nu-i aparține. Polițiștii au întocmit un dosarul penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, furt în scop de folosință și distrugere”, se mai arată în buletinul IPJ Bistrița-Năsăud.

În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările în cadrul unor dosare penale privind infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.