Atenție, șoferi! Poliția Locală verifică dacă ați plătit taxa de parcare

Poliția Locală Bistrița a anunțat, luni, că a început să verifice dacă vehiculele staționate în parcările amenajate pe domeniul public sau privat al municipiului, gestionate de către autoritățile administrației publice locale, altele decât cele de reședință, au achitat tariful de staționare.

Potrivit unui comunicat al Poliției Locale, până în prezent au fost verificate 57 de autoturisme staționate în parcările cu plată din Piața Centrală și străzile George Coșbuc și Nicolae Titulescu. S-au aplicat 7 sancțiuni contravenționale pentru neachitarea tarifului de parcare, în baza HCL 109/2021 privind activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor staționate neregulamentar în municipiul Bistriţa.

Dacă vrei să parchezi mașina, dar vezi că pe bordură este amplasat un indicator de parcare cu plată, să știi că pentru a staționa este obligatoriu să achiți contravaloarea unei taxe în funcție de timpul de staționare. Programul de parcare cu plată din Bistriţa este de luni până vineri între orele 08:00-18:00”, avertizează Poliția Locală.

Taxa de parcare se poate achita fie prin SMS la numărul 7420 disponibil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom Romania Mobile și Vodafone fie prin aplicația mobilă TPARK pentru Android, iOS și Huawei, prin intermediul căreia poți plăti parcarea prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare.

Poliția Locală menționează că tichetele de parcare sunt retrase de la comercializare, singurele modalități de achitare a contravalorii taxei de parcare sunt cele expuse anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *