Șoferi care conduceau sub influența alcoolului, implicați în accidente rutiere

Doi șoferi care se aflau sub influența alcoolului au fost implicați, în ultimele 24 de ore, în accidente rutiere produse pe șoselele din Bistrița-Năsăud. 

Unul dintre aceștia a provocat un accident pe DN 17, în localitatea Mureșenii Bârgăului.

”La data de 19 septembrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au intervenit la un accident rutier produs pe Drumul Național 17, în localitatea Mureșenii Bârgăului. La fața locului a fost identificat un bărbat, de 53 de ani, din Bistrița, care, în timp ce conducea un autoturism, a fost implicat într-un accident rutier, el fiind rănit. A fost transportat la spital, fiindu-i acordate îngrijiri medicale. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, precum și pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului”, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cel de-al doilea șofer băut a fost implicat într-un accident produs pe un drum comunal din localitatea Agrieșel.

În seara de 19 septembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș s-au sesizat din oficiu, în urma verificărilor efectuate în cazul unui accident rutier și au întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie. Vizat de comiterea faptei este un bărbat, de 55 de ani, din Agrieșel, care, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 171, în localitatea Agrieșel, a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice pentru determinarea alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către Secția 5 Poliție Rurală Petru-Rareș, fiind întocmit dosar penal pentru conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, se mai arată în buletinul IPJ Bistrița-Năsăud.