Vezi soluțiile lui Dolha pentru haosul din urbanism!

Primarul Ovidiu Crețu și-a asumat în cele două mandate absolut toate deciziile în materie de urbanism. Blocurile mov, roz, orange, artezienele, struții de plastic, ouăle și alte elemente decorative sunt soluții agreate de urbaniștii Primăriei Bistrița la care Crețu a dat OK-ul final.

 

admin-strutz1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dolha răbufnește!

 

În plin avânt electoral, liberalul îl atacă pe Crețu, primarul care ia decizii în toate domeniile: el centrează, el dă cu capul!

“Urbanismul Bistriței e un haos, iar de estetica urbană e greu de crezut că a auzit edilul. Blocurile mov și albastre de pe strada Crinilor sunt doar unul dintre nenumăratele exemplele nefericite de încălcare a Planului Urbanistic General și a oricăror reguli de estetică în urbanism. Știe primarul Crețu, cel care a recunoscut că și-a spus ultimul cuvânt în stabilirea cromaticii acestor blocuri reabilitate din fonduri europene și a altora că PUG-ul interzice culori stridente în cromatica fațadelor?

 

 

 

 

 

 

 

 

Oricum, chiar dacă știe, nu i-a păsat. Așa cum nu i-a păsat în zeci ori sute de alte cazuri. Nici de regenerare urbană n-a auzit atâta timp cât amfiteatrul din Piața Mihai Eminescu zace în ruină, invadat de vegetație, punctele termice sunt focare de infecție, iar cu Turnul Uzinei Termice și anexele acestuia sau alte relicve asemănătoare nici nu are în calcul vreo soluție” susține Dolha.

Candidatul PNL a Primăria Bistrița propune:

 –  o comisie de strategie în urbanism, consultativă, din care să facă parte arhitecți de anvergură națională

 – un studiu al cromaticii orașului, care să indice ce culori s-ar potrivi diferitelor cartiere și artisti plastici  care ar trebui sa ne dea solutiile pentru a repara cromatic orasul.

 – concurs de soluții pentru tot ce înseamnă proiecte majore in Bistrița,

 – adoptarea unei strategii urbanistice unitare

 

 

O dă afară pe Monica Pop? Sau o trimite la specializări?

 

Dolha vrea “adoptarea unei strategii urbanistice unitare, si mai ales un concurs pentru arhitectul sef-al orașului, a cărui specializare să fie arhitectura si urbanismul, și nu alte specializări chiar și conexe.”

Precizăm că Monica Pop deține funcția de arhitect-șef al municipiului, dar nu are pregătire în domeniu, ci pregătire conexă și are specializare ca inginer în construcții.

În cei 8 ani de primar, Ovidiu Crețu și-a impus decizia în tot ce înseamnă urbanism și a decis culorile blocurilor, culorile scaunelor de la Casa de Cultură, a susținut struții, ouăle și artezienele. “Gusturile și culorile NU se discută” este replica favorită a edilului referitor la obiectivele din plan urbanistic realizate după bunul său plac.
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita