Șomajul tehnic se va prelungi până la 1 iunie în toate domeniile

 -  -  996


Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat că șomajul tehnic se va prelungi până la 1 iunie în toate domeniile de activitate, iar după această dată va exista o prelungire doar pentru câteva domenii.

În primă instanţă, vom prelungi până la 1 iunie pentru toţi cei care au fost afectaţi de pandemie şi care fac dovada că au suspendat temporar contractele angajaţilor. E importantă şi legea votată în parlament, dar şi opţiunea pe care noi, Guvernul, o avem pe baza studiilor epidemiologice realizate, de a canaliza această măsură care este totuşi o măsură pasivă, înseamnă că persoana stă acasă, ca măsură de protecţie, dar este o persoană inactivă, prin faptul că stă acasă“, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a mai precizat că angajatorii pot să beneficieze în continuare de aceste fonduri pe baza unei cereri şi a unei declaraţii pe propria răspundere care să ateste că datele sunt corecte.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, până la data de 12 mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud figurau în șomaj tehnic peste 6.000 de angajați de la circa 900 de companii, cei mai mulți provenind de la compania Leoni.

0 notes
121 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *