Sondaj comun pentru un primar “cu vână”: Ionuț Simionca, Ioan Turc și candidatul USR vor fi măsurați! S-ar putea ca NUMAI unul din ei va intre-n luptă cu PSD-ul!

 -  -  11590Ionuț Simionca a propus un sondaj comun pentru ca PSD-ul să fie înfrânt, la Bistrița! Ioan Turc a declarat că e de-acord și ar ma fi de negociat cu USR-ul! Astfel, câștigătorul acestui sondaj comun ar putea intra în luptă cu Cristian Niculae, pentru alegerile de primar din vară.

În realizarea unui sondaj de opinie sunt luate în calcul o serie de elemente: notorietate, potențial de creștere, intenție de vot etc. Contează eșantionul, modul în care este realizat sondajul (telefonic, din ușă-n ușă), contextul politic, modul în care sunt formulte întrebările etc.

Un sondaj comun reprezintă mai degrabă un pas spre conciliere, deoarece USR nu are la această oră un candidat și nici structuri suficiente pentru a lupta cu PSD-ul.

Ioan Turc are “cârlige” cu PSD-ul! AICI e vulnerabil!

În schimb, PNL-iștii au structuri mai bine-organizate și valul schimbării e de partea lor. Însă, sunt măcinați de lupte interne și au un candidat-favorit, ușor vulnerabil. Ioan Turc are notorietate dar la intenție de vot ar fi ceva probleme. De asemenea, Turc e vulnerabil la campanii negative și NU e susținut din interior. Deocamdată NU are garanția candidaturii, dar e favorit în bătălia internă unde mai candidează Diana Morar și Sorin Hangan.

Ionuț Simionca, un candidat cu POTENȚIAL enorm!

Ionuț Simionca are un aer american, un deputat care și-a construit imagine pe baza activității din Parlament. E în creștere la imagine și a lucrat atent la acest capitol. NU are structuri de partid dar ar avea potențial de creștere!

simionca ionutpmp1

USR-ișii sunt în PLOP la capitolul candidat de primar!

Călin Stan e candidatul USR pentru funcția de primar, un tânăr implicat în campaniile electorale care e absent total din spațiul public. La Bistrița, USR e mai degrabă un partid de brand, fără oameni de forță capabili să inspire încredere și să genereze valuri de simpatie. Partidul se bazează pe principiul oamenilor NOI în politică, un principiu greu de impus în alegerile locale.

usr calin stan

PSD-iștii sunt EXPERȚI în organizarea de alegeri și au TOATE pârghiile de control!

Toate aceste elemente sunt luate în calcul, dacă se dorește o victorie împotriva unui PSD super-organizat, cu resurse financiare și pârghii de control (președinți de secții de votare, președinți de asociații de locatari, funcționari pubici, firme de casă etc.).
Timpul scurt îl favorizează pe Ioan Turc, președintele PNL care e favorit să prindă desemnarea din partea PNL. În 1 Martie, PNL-iștii vor anunța candidatul din partea lor.

Desigur, NU se exclude un val de simpatie pentru un candidat-surpriză care ar strica imediat calculele partidelor mari.

Sondajul Alianței e vrăjeală! De fapt, fiecare trage foc la oala lui!

Un sondaj de opinie în care să fie prinși cei 3 muschetari: Simionca, Turc și candidatul USR este mai degrabă o manevră simbolică.

Deocamdată, Ionuț Simionca, Ioan Turc și Cristian Niculae dețin fiecare propriul sondaj de opinie comandat separat. În mod ciudat, cel care a comandat sondajul de opinie e poziționat pe primul loc. Niculae zice că e imbatabil pe sondajul LUI, Turc zice că-i favorit pe sondajul propriu iar Simionca e pe locul unu în sondajul comandat de el acum vreo 4 luni.

PSD-ul e-n CAP la Bistrița! Scoruri INFIME la ultimele alegeri dar să NU uităm c-au structuri pe sistem comunist!

Organizația PSD Bistrița e-n picaj liber, dacă ar fi să luăm în calcul scorurile de la ultimele alegeri. Primarul Ovidiu Crețu NU s-a mai implicat în nicio campanie și mai degrabă s-a poziționat anti-Radu Moldovan printr-o abordare mai degrabă administrativă decât populistă.

Scorul pe municipiu:

– la prezidențiale, PSD Bistrița a scos 5.314 voturi (13%).

– la alegerile europarlamentare, PSD Bistrița a scos 6.000 de voturi (20%)

Cu Cristian Niculae la conducerea Organizației Municipale, scorurile sunt dezastruoase. E adevărat, că în astfel de alegeri vorbim mai degrabă de un scor politic, dar de fiecare dată PSD Bistrița a fost sub media pe țară! La această oră, electoratul dur al PSD este în jur de 6.000 de voturi, voturi pe care PSD le are asigurate din start.

Un candidat-SURPRIZĂ ar putea încurca PSD și PNL?

Ar mai fi un element-cheie : alegerea primarului din 2 tururi, caz în care se schimbă ecuațiile și teoretic, PNL-ul are șanse să joace finala cu candidatul PSD. Asta dac-ar fi să calculăm structurile de partid PNL și PSD, ambele fiind capabile să livreze 6.000 – 7.000 de voturi, suficiente cât să se intre-n turul 2.

Desigur, NU se exclude un val de simpatie pentru un candidat-surpriză care ar strica imediat calculele partidelor mari.

Pragmatic vorbind, e greu de crezut că Alianța de Dreapta se va produce. Liberalii sunt prea-orgolioși să susțină un candidat din afara PNL și mizează pe cele 18.000 de voturi luate de Iohannis pe Bistrița, USR-iștii se amăgesc cu cele 10.000 de voturi de la europarlamentare și e greu de crezut că Simionca s-ar alinia să-l susțină pe Turc sau un candidat “no name” de la USR.

Așadar, sondajul de opinie în care să fie cuprinși Simionca, Turc și candidatul USR reprezintă mai degrabă un joc de forțe între cei 3 lideri pentru negocierile de campanie.

Citiți și:

VIDEO cu șampania tradițională care-i un pic mai amară anu’ ăsta! Radu Moldovan intră-n opoziție și se pregătește de-o perioadă grea, cu alegeri și c-un PSD la 20% în sondaje!

1 notes
715 views
bookmark icon

One thought on “Sondaj comun pentru un primar “cu vână”: Ionuț Simionca, Ioan Turc și candidatul USR vor fi măsurați! S-ar putea ca NUMAI unul din ei va intre-n luptă cu PSD-ul!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *