Sondaj IRES: Care este starea de spirit și climatul social în România după 5 luni de COVID- 19

 -  -  955


Trei sferturi dintre români spun că sunt foarte și destul de îngrijorați cu privire la situația generată de pandemia de COVID – 19 în România, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Potrivit studiului, aproape 7 din 10 români sunt îngrijorați de posibilitatea de a se infecta ei, personal, cu coronavirus.

Doar 16% dintre români cunosc personal pe cineva care a fost infectat cu virusul SARS CoV-2.

Un român din 20 declară că s-a testat din proprie inițiativă pentru COVID – 19, 6% spun că s-a testat la solicitarea autorităților, iar 7% la solicitarea angajatorului.

Aproape un sfert (24%) dintre participanții la sondaj declară că și-au anulat vacanța din această vară din cauza pandemiei sau au amânat-o pentru perioada când situația epidemiologică se va îmbunătăți.

Aproape 1 din 10 români (9%) a fost deja în vacanță, iar 13% urmează să plece în perioada următoare.

Aproape jumătate dintre români (48%) sunt mulțumiți măsurile luate de către Guvernul României pentru protejarea populației în pandemie, în timp de 1 din 5 români sunt foarte nemulțumiți cu privire la acest aspect.

Puțin peste un sfert (28%) dintre participanții la studiu susțin că sunt foarte și destul de mulțumiți de politica economică a Guvernului de la debutul pandemiei, în timp ce 6 din 10 români spun că sunt nemulțumiți.

Aproape jumătate dintre români susțin că se informează zilnic cu privire la evoluția epidemiei de COVID – 19 în România, iar televiziunea este canalul principal de informare cu privire la acest subiect pentru cei mai mulți dintre români.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 – 25 iulie 2020, pe un eșantion de 898 de subiecți cu vârste peste 18 ani. Documentul poate fi consultat integral AICI.

0 notes
80 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *