Ultimele noutati

Sorin Hangan se revoltă pe amenințările către populație: “Acest A.D.I Deșeuri, impotent, cum poate să ne amendeze?” Consilierul PNL NU înțelege cum e posibil să ceri gunoaie selectate și SUPERCOM-ul să le amestece, la colectare?

Sorin Hangan, președinte PNL pe municipiu a susținut o conferință de presă alături de Ioan Turc (președintele de filială). Liberalii au atacat administrația locală și județeană pe mai multe teme, printre care și tema deșeurilor .

zza-Copy-558x400“Am rămas siderat, probabil ca și mulți dintre d-voastră, de amenințările ADI Deșeuri că dacă nu vom colecta de mâine, dacă NU vom duce gunoiul selectat la ghenă, ne vor amenda personal, pe noi contribuabilii. Mi se pare o obrăznicie ieșită din comun! Cum se poate așa ceva, când dânșii , de mai bine de un an de zile NU sunt în stare să organizeze o licitație ca să avem operator. Noi funcționăm de mai bine de un an de zile cu provizorat și aprobăm din 3 în 3 luni ca același operator să facă aceleași servicii…. operator care NU demult a scumpit iarăși serviciile: ba de măturat, ba de curățat rigole.” – a declarat consilierul local.

 

 

 

Dacă NU are utilajele necesare să ducă gunoiul selectiv, de ce are ROST să sortăm deșeurile?

“Suntem în situația în care operatorul provizoriu NU s-a înzestrat cu utilajele corespunzătoare pentru a prelua și transporta gunoiul, selectiv! Păi dacă el NU are utilaje, noi de ce să ducem gunoiul selectiv? Și-atunci, acest ADI Deșeuri impotent cum poate să ne amenințe că ne amendează pe noi contribuabilii, care plătim lună de lună gunoiul? ” – a completat Hangan.

 

supercom-2

z17

 

 

 

 

 

 

În opinia ADI Deșeuri, cetățenii-s vinovați și merită AMENDAȚI: de la 100 la 300 de lei dacă NU sortează gunoaiele!

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară este o entitate ce supervizează gestionarea deșeurilor din județ. Este formată din primarii tuturor localităților din județ, din președintele Consiliului Județean și aparatul tehnic.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a demarat o campanie de informare a opiniei publice, privind colectarea selectivă a deșeurilor din județ. Modificările legislative impun ca cetățenii să selecteze deșeurile și să NU le arunce la grămadă. Amenda este de la 100 la 300 de lei pentru fiecare caz depistat. Măsură aberantă, în condițiile în care Supercom NU colectează selectiv, deoarece NU li s-a impus acest lucru în contractul încheiat acum un an și jumătate cu ADI Deșeuri.

Conform Art. 24 alin. (6) lit d) din Legea 101/2006, Legea serviciului de salubrizare a localităților : “Membrii comunităţilor locale, persoane fizice sau juridice, au, în calitatea lor de utilizatori direcţi sau indirecţi ai serviciului de salubrizare, următoarele obligaţii:(…)d) să asigure preselectarea pe categorii a deşeurilor reciclabile, rezultate din gospodăriile proprii sau din activităţile lucrative pe care le desfăşoară, precum şi depozitarea acestora în containere asigurate de operatorul serviciului de salubrizare, numai în locurile special amenajate;”

Conform Art. 30 alin. (6) din Legea 101/2006: “(6) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 300 lei încălcarea dispoziţiilor art. 24 alin. (6) lit. d).”

30 la sută din populația județului e pe municipiu. Cu toate astea, Bistrița are doar un vot în Adunarea Generală a Acționarilor, la fel cum are o comună cu 1.000 de locuitori!

Consilierul local Sorin Hangan a amintit din nou de faptul că municipiul ar trebui să fie reprezentat în raport cu procentul de locuitori din județ. Spre exemplu, la hotărârile decizionale din Adunarea Generală, voturile primarului care are în spate 80.000 de locuitori este egal cu cel a primarului din Silivașul de Câmpie, care are doar 1.000 de locuitori.

Citiți și:
supercom1-800x400

ABERANT: Cetățenii județului sunt amenințați cu amenzi de la 100 la 300 de lei dacă NU colectează selectiv, dar SUPERCOM le adună la grămadă! Proiectul de peste 40 de milioane de euro privind gestionarea deșeurilor se-mpute pe zi ce trece! Chiar NU-i vede nimeni?
Comentarii

  • Balan Marius - contribuabil

    Si populatia trebuie sa se disciplineze. Sunt adeptul sanctiunilor si in special cele de MEDIU.

Caricatură

Ziar de Bistrita