Sorin Roșu Mareș e candidatul de primar al PPU, partidul lui Dan Voiculescu unde s-au refugiat cei de la ALDE! Șanse minime să treacă pragul pe municipiu (2.000 de voturi)

 -  -  1040Partidul Puterii Umaniste PPU și-a anunțat candidatul la alegerile locale: Sorin Roșu Mareș va lupta pentru funcția de primar al Bistriței.

După scorul dezastruos de la europarlamentare, Călin Popescu Tăriceanu a demis conducerile filialelor, iar Ioan Țintean a DEMISIONAT.

ALDE s-a scindat și membri s-au regrupat sub proiectul politic a lui dom profesor Dan Voiculescu: Partidul Puterii Umaniste. La nivel județean, din PPU fac parte apropiații lui Țintean: Roșu Mareș,  Ioan Simionca, Ionel Tompa și alții.

Deocamdată, Sorin Roșu Mareș NU și-a prezentat programul electoral dar a amintit despre resursa umană ca fiind cea mai importantă resursă a municipiului. Prioritate va fi educația, siguranța cetățenilor și a locurilor de muncă, precum și atragerea de fonduri europene.

Este un moment extraordinar pentru mine și le mulțumesc celor 2 colegi că sunt alături de mine, dar în special vreau să spun că sunt onorat să fiu candidat PPU social-liberal pentru funcția de primar al Bistriței. Nu este ușor să vorbești de astfel de momente. Câteodată te încearcă emoția, câteodată te aplecă responsabilitatea unei astfel de funcții, de candiat la cea mai mare funcție pe care o are un oraș, aceea de primar. Dar, experiența pe care am dobândit-o în acești ani – atât în mediul privat, ca antreprenor, dar și ca șef al unei instituții care se ocupă de accesarea de fonduri europene, de fapt de aducerea de fonduri europene la beneficiarii, respectiv investiții în mediul rual în agricultură, iar în ultimul timp, funcția de demintar, cea de secretar de stat – mă obligă să dau înapoi bistrițenilor și Bistriței ceea ce mi-au dat ei mie. Adică tot ce am obținut până acum a fost și prin aportul lor. – a declarat Sorin Roșu Mareș.

Sorin Roșu Mareș a spus că va înființa foruri de consultare a pensionarilor, a tinerilor și a oamenilor de afaceri.

Lista de consilieri locali ai PPU este în continuare deschisă iar partidul a aunțat că este în căutare de membrii care să intre în politica locală.

Partidul Puterii Umaniste are șanse minime să treacă pragul electoral la alegerile locale!

Pragul electoral reprezintă numărul minim necesar de voturi valabil exprimate pentru reprezentare şi anume 5% din totalul voturilor valabil exprimate.

La nivel național, partidul lui dom’ profesor Voiculescu are nevoie de 450.000 de voturi pentru a trece pragul de 5%.

Slabe șanse pentru umaniștii lui Vociulescu să intre-n Consiliul Județean și în Consiliul Local!

PPU are șanse minime să treacă de pragul electoral și se bazează pe voturile pe persoană fizică pe care le poate aduce Ioan Țintean în special pe electoratul controlat de primarii Traian Simionca (Livezile), Ioan Monița (Romuli) dar voturi pot aduce și și alți primari pe care se bazează. Sorin Roșu Mareș și Gelu Muthi sunt apropiați ai lui Țintean, dar sunt personaje de listă fără bazin electoral și fără carismă politică.

Fără structuri și fără personaje care să tragă partidul, PPU arată a partid de oportuniști, cu oameni care au migrat de la PNL în ALDE și-acum în PPU. Liderii au comunicare incoerentă și susțin Guvernul PNL cum e cazul lui Roșu Mareș, actual secretar de stat și folosesc politici laudative la adresa lui Radu Moldovan (șeful PSD pe Județ cu care au format Alianță până NU demult).

PPU are nevoie de 6.000 de voturi pentru a trece pragul electoral la nivel județean și aproximativ 2.000 de voturi pentru a intra în Consiliul Local Bistrița, lucruri greu de obținut pentru filiala condusă de Roșu Mareș.

Mai degrabă E o luptă de orgolii și e vorba de 2 grupări care NU se regăsesc, după retragerea lui Țintean, respectiv grupul format în jurul lui Ioan Monița( ALDE) și cei din jurul lui Roșu Mareș( PPU).

0 notes
165 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *