”SOS – Ambrozia”, campanie la nivel național pentru combaterea acestei plante

 -  -  2437


 

 

Ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivelul judeţean, cât şi la nivel naţional a ambroziei, precum şi a numeroaselor sesizări din partea cetăţenilor care fac alergie la această plantă, lucru confirmat şi de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienţi cu simptome de alergie la această plantă, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului organizează campania naţională ”28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia” – o mişcare civică pentru mediu şi sănătate cu implicare naţională pentru combaterea acestei plante invazive.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa – Năsăud solicită autorităţilor locale din judeţ implicarea în campania naţională “SOS – Ambrozia!”, care se va desfăşura în data de 28 Septembrie, între orele 10:00 şi 15:00.

O primă acţiune în acest sens constă în notificarea unităților administrativ-teritoriale, a agenţilor economici autorizaţi a căror activitate poate genera condiţii propice răspândirii plantei, Direcţiile Judeţene de Drumuri şi Poduri, Structurile Naţionale şi Judeţene de Căi Ferate pentru implicare în acţiuni de cosire.

Reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, vor mobiliza comunitatea pentru desfăşurarea de acţiuni de cosire în curţi şi grădini şi vor desemna puncte de predare cu posibilitate de cântărire a materialului vegetal colectat în saci.

Totodată se solicită transmiterea până la data de 30 septembrie către Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, cantităţile colectate şi suprafeţele curăţate.

Despre această plantă și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale a atras atenția.

Mai multe despre informații despre ambrozie găsiți AICI.

0 notes
1562 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *