Spaniolii caută să angajeze femei și bărbați în domeniul agricol. Angajatorii plătesc între 5,96 și 6,25 euro brut pentru o oră de muncă

 -  -  3346


Vești bune pentru bistrițenii care vor să muncească în străinătate! La început de an, 150 locuri de muncă sezoniere în domeniul agricol sunt disponibile în Spania, prin intermediul Reţelei EURES România.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud anunță că ”grupul de firme Queralt (Fruits Queralt) din provincia Lleida este format din mai multe ferme al căror obiect de activitate este producerea şi comercializeaza fructelor. Sunt solicitate persoane apte pentru muncă care vor lucra în câmp (la cules de fructe, la curăţat pomi) sau în fabrică (la aranjarea fructelor în lăzi şi caserole)”.

Angajatorii spanioli caută o sută de femei pentru munca în câmp şi ambalat în depozit și 50 de bărbaţi pentru munca în câmp, din care: 1 şofer autobuz pentru transportul lucrătorilor la locul de muncă (categoria D+atestat), doi şoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C+E şi atestat) şi doi tractorişti. 

Salariul oferit este de 6,25 euro brut/oră (pentru munca în câmp) şi 5,96 euro brut/oră (pentru munca în fabrică).

Contractul de muncă va fi încheiat în perioada aprilie – septembrie 2018 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie. 

Transportul dus-întors Spania va fi plătit de către lucrător. Pentru locuinţă (utilităţi) şi alte cheltuieli se reţine 10% din salariu în primul an şi în al doilea an 5% din salariu. Locuinţele au zonă comună de spălătorie şi bucătării. Contractul de muncă se va semna în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială – obţinere NIE).

Persoanele cu domiciliul în judeţul Bistriţa – Năsăud, interesate de această ofertă, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud, din Bistriţa, strada Gării, nr.2 – 4, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate.

Reprezentanții AJOFM Bistrița-Năsăud informează că ”înscrierea în baza de date pentru muncă în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: copie CI/BI, CV EUROPASS în limba română și o adeverință medicală, cu mentiunea „apt pentru muncă””.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 31 martie 2018. Locația și data selecției vor fi comunicate la o dată ulterioară.

Sursa foto: Fruits Queralt – Facebook

3 bookmark
0 notes
71 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.