Specialiștii din Primăria Bistrița, în căutarea unor terenuri ce pot fi transformate în parcări

 -  -  41097


În contextul în care mai multe locuri de parcare din Bistrița vor fi desființate odată cu implementarea unor proiecte europene, reprezentanții Primăriei Bistrița sunt în căutarea unor terenuri care ar putea fi transformate în parcări. În plus, specialiștii din Primărie caută soluții și pentru alte probleme legate de infrastructura rutieră.

”Împreună cu specialiști, am avut o discuție aplicată și apoi o vizită în teren cu privire la problematica pistelor de cicliști, a parcărilor insuficiente, dar și a vechiului drum de centură, care trebuie reabilitat indiferent de o eventuală arteră ocolitoare ce ar urma să fie construită”, a spus primarul Ioan Turc.

Sursa citată a adăugat că este necesară identificarea unor soluții rapide.

Având în vedere implementarea proiectelor urbane Linia Verde și Reabilitarea axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, sunt necesare soluții rapide, cu identificarea terenurilor ce pot fi transformate în parcări, de preferat pe structură metalică, datorită montării sau demontării facile. Inclusiv locațiile unor vechi puncte termice sunt luate în calcul, ele fiind spații dezafectate care ocupă zone din proximitatea locuințelor neavând nicio utilitate publică. Se va urgenta începerea demersurilor menite să ofere o alternativă la desființarea unui număr mare de parcări, iar săptămâna viitoare vom avea deja situația fiecărui lot de teren eligibil pentru a deveni parcare”, a anunțat primarul Ioan Turc.

4 notes
222 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *