Spectacol inedit la Bistrița la 170 de ani de la naşterea compozitorului Ciprian Porumbescu

Un spectacol inedit va acea loc vara aceasta la Bistrița, la Palatul Culturii, pentru a celebra 170 de ani de la naşterea compozitorului Ciprian Porumbescu şi, totodată, pentru a comemora 140 de ani de la moartea compozitorului. 

”Am avut o întâlnire cu domnul deputat Bogdan Gheorghiu, fost ministru al Culturii, și domnul Daniel Jinga, diirijorul corului și managerul Operei Naționale, dirijor al Orchestrei Metropolitane București și al Orchestrei “Muntenia” Târgoviște. Având în vedere că 2023 este Anul Ciprian Porumbescu, fiind celebrați 170 de ani de la naşterea şi comemorați 140 de ani de la moartea compozitorului, am primit cu maximă deschidere propunerea organizării unui spectacol inedit la Bistrița. Este vorba de “Crai nou” de Ciprian Porumbescu, prima operetă românească compusă vreodată, proiect al Orchestrei Metropolitane București ce va fi găzduit de Palatul Culturii în această vară”, a precizat primarul Ioan Turc.

Prin acest spectacol, municipalitatea completează calendarul de evenimente dedicate unui public avizat, cu concerte simfonice, spectacole de teatru și seri de operă.