Spital de campanie cu 350 de paturi, pregătit la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

 -  -  981

Un spital de campanie cu 350 de paturi a fost amenajat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Unitatea va fi folosită doar în cazul în care spitalele clujene nu vor face față și se vor confrunta cu un număr mare de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Suntem bucuroşi să participăm astăzi la recepţia aproape finală a spitalului de campanie pe care, împreună cu sprijinul extraordinar pe care l-am primit de la Auchan România şi de la cei peste 40 de parteneri implicaţi în această operaţiune, am reuşit să-l organizăm. Vorbim de o resursă logistică de ultim resort pe care sper să nu o operaţionalizăm niciodată. Este prevăzută în Planul strategic medical de reorganizare a asistenţei spitaliceşti din judeţul Cluj pe ultima linie, după ce epuizăm toate resursele spitaliceşti“, a declarat prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

FOTO: Radio Cluj

La rândul său, medicul epidemiolog care a coordonat amenajarea spitalului, Alexandru Coman, a explicat că este o unitate medicală de suport în care vor fi internați pacienții asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară.

FOTO: Radio Cluj

Totodată, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus că unitatea este ”ultima linie a frontului în cadrul bătăliei împotriva coronavirusului” şi a adăugat că speră să nu fie nevoie de ea.

Spitalul va fi păstrat în Sala Polivaleantă în lunile mai și iunie, după care, dacă situația epidemiologică o va permite, va fi dezasamblat, iar dotările vor intra în administrarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Cluj.

FOTO: Radio Cluj

0 notes
106 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *