”Spitalul Județean de Urgență Bistrița este foarte solicitat de pacienții cu COVID-19. Încep iar problemele”, afirmă prefectul Stelian Dolha

 -  -  1286


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, trage un semnal de alarmă și îi avertizează pe cetățeni că valul trei al pandemiei de coronavirus e aproape și că județul riscă să ajungă din nou în situația înregistrată la finele anului trecut, când existau circa 150 de cazuri de COVID-19/zi și unitățile medicale abia făceau față numărului mare de pacienți.

Într-o emisiune de la BEX TV, prefectul a precizat că, din păcate, nu mai e mult până când se va ajunge din nou la un astfel de scenariu.

”Nu mai e mult. E o realitate cruntă cu care ne confruntăm, e un adevăr care trebuie spus. Suntem aproape acolo. Spitalul Județean de Urgență Bistrița încă face față. O să am din nou discuții cu domnul director, să vedem cum facem să reactivăm iar tot. Deja spitalul este foarte solicitat, plin chiar. Dacă o să îi întrebați pe medici, o să vedeți că încep iar problemele. Deși am avut o perioadă de respiro pe linie medicală, aceasta a ținut puțin și deja apare iar încărcătura, pe ATI, pe spital. O să transferăm pacienți și la Năsăud. O să reluăm din nou procedurile”, a declarat Stelian Dolha.

Reamintim că, în luna noiembrie a anului trecut, cele două spitale suport COVID-19 din Bistrița-Năsăud – Spitalul Județean de Urgență Bistrița și Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud – şi-au mărit capacitatea pentru pacienţii infectați cu noul coronavirus. La Bistriţa, de la 103 locuri s-a ajuns la 179 locuri, plus încă 13 locuri la ATI, în vreme ce la Năsăud s-au creat 80 de locuri, față de 36 câte existau inițial.

Însă, la finele lunii februarie a acestui an, ca urma a scăderii numărului cazurilor de COVID-19, locurile alocate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus au fost reduse în cele două unități medicale.

În aceste condiții, autoritățile vor fi nevoite să găsească din nou soluții pentru a îi trata pe pacienții infectați cu noul coronavirus.

0 notes
411 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *