Din Bistrita

Spitalul Județean de Urgență Bistrița intenționează să își construiască propriul parc fotovoltaic

 -  - 


Pentru a își asigura independența din punct de vedere energetic, Spitalul Județean de Urgență Bistrița analizează posibilitatea de a construi un parc fotovoltaic, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany.

Spitalul trebuie să construiască un parc de fotovoltaic cu care să putem să ajungem la o independență energetică. Deja am discutat lucru acesta, am și identificat zone unde ar putea să se construiască un parc fotovoltaic pe o suprafață de 5 – 7 hectare. Acesta parc va asigura în mare parte independența energetică a spitalului. Consumul de energie e mare, iar în condițiile actuale de preț, dacă dispar acele compensări stabilite prin lege, nu cred că vom putea funcționa. Cert este că vrem să facem un astfel de proiect”, a spus Gabriel Lazany, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

Sursa citată nu a oferit deocamdată mai multe informații legate de locațiile identificate, dar afirmă că discuțiile pe această temă continuă.

La nivel național, energia verde a început să fie luată în serios de tot mai multe companii și chiar instituții publice, care și-au construit parcuri fotovoltaice pentru a produce măcar o parte din consumul anual de energie.

272 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.