Spitalul Orășenesc din Năsăud se modernizează și va oferi mai multe locuri pentru pacienții depistați cu COVID-19

 -  -  998


La Spitalul Orășenesc Dr. George Trifon din Năsăud se efectuează o serie de lucrări de modernizare, în urma acestora urmând să fie suplimentate locurile destinate pacienților infectați cu noul coronavirus.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, împreună cu primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin, și deputatul Robert Sighiartău, au efectuat o vizită la Spitalul Orășenesc din Năsăud și au verificat stadiul lucrărilor de modernizare.

Potrivit prefectului, după finalizarea lucrărilor, în această unitate medicală vor exista mai multe locuri pentru pacienții COVID19.

”Dacă la începutul verii, au fost alocate 26 locuri pentru acordarea de servicii medicale pacienților bolnavi de CoVid-19, acum, aceste locuri sunt suplimentate până la 80, iar 6 locuri vor fi amenajate pentru izolarea persoanelor suspecte, care au fost testate și așteaptă rezultatul testului. Rețeaua de oxigen va fi îmbunătățită prin suplimentarea cu prize și barbotoare, lucru care va face posibilă internarea pacienților confirmați pozitiv”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

De asemenea, la etajul al II-lea al unității medicale din Năsăud se efectuează și lucrări de extindere a rețelei de fluide medicale.

În ceea ce privește personalul medical din cadrul spitalului, acesta va fi suplimentat. Au fost scoase la concurs 11 posturi de asistenți medicali, iar azi s-a desfășurat etapa de evaluare a dosarelor, urmând ca mâine să aibă loc și interviurile. Asistenții vor fi angajați pe perioada stării de alertă, iar contractul li se va prelungi în funcție de reglementările de la nivel național. În prezent, sunt trei medici care se ocupă de secția COVID-19, un alt medic aflându-se în curs de formare.

Odată cu suplimentarea personalului medical, care va fi definitivată în aceste zile, spitalul din Năsăud va putea să interneze pacienți care au nevoie de îngrijire medicală spitalicească.

Este o gură de oxigen de care acest județ avea nevoie, însă acest lucru nu înseamnă că lupta cu pandemia este câștigată. Trebuie să nu lăsăm garda jos și să continuăm să ne protejăm atât pe noi, cât și pe semenii noștri!”, a adăugat Stelian Dolha.

0 notes
123 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *