Sprijin de 2.500 de lei pentru achiziția de bunuri în vederea desfășurării activității în regim de telemuncă

 -  -  1024


Începând cu a doua jumătate a lunii septembrie 2020, operatorii economici ai căror angajați își desfășoară activitatea în regim de telemuncă pot solicita spirjin financiar de la Guvern pentru achiziționarea unor bunuri care să permită angajaților să își desfășoare activitatea în condiții optime.

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud, sprijinul financiar este în valoare de 2.500 de lei pentru fiecare salariat care muncește în regim telemuncă.

Pentru desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, se acordă, o singură dată, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziţionării de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Bistrița-Năsăud.

Documentele necesare angajatorilor pentru obținerea acestui sprijin financiar se pot descărca din platforma aici.gov.ro, vor fi completate în format “PDF inteligent”, încărcate și transmise Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud prin intermediul acestei platforme.

Suma prevăzută se acordă, în ordinea depunerii solicitărilor, până la 31 decembrie 2020, din bugetul asigurărilor de şomaj, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în limita fondurilor alocate cu această destinaţie, angajatorilor, pentru angajaţii care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă pentru cel puţin 15 zile lucrătoare.

Măsura adoptată nu se aplică instituţiilor publice sau angajatorilor care la data solicitării se află în faliment, dizolvare, lichidare sau care au activităţile suspendate și nici   angajatorilor care sunt înregistrați în jurisdicții necooperante în scopuri fiscale.

0 notes
149 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *