Ultimele noutati

Semnal de alarmă pentru blocul dintre case de pe Șt. O. Iosif! S.O.S la urbanismul Bistriței și la mastodonții apăruți peste noapte!

Partidul Verde atrage atenția urbaniștilor din Primăria Bistrița. Blocul construit de afaceristul Marius Negrea (patronul firmei Conslt Imobil) este construit între case, pe o zonă unde în opinia lor, ar trebui să existe restricții și să NU se depășească regimul de înălțime al caselor.

 

marius balan “NU este posibil așa ceva! Pe aliniamentul caselor să răsară de nicăieri astfel de mastodonți. Știm cu toții cum se obțin autorizațiile în Primărie, dar așa ceva urâțește Bistrița! Ar trebui urbaniștii din Primăria Bistrița să gândească în ansamblu anumite zone ale orașului, în special zonele de case și să restricționeze astfel de construcții!” susține Marius Bălan, președintele Partidului Verde din Bistrița.

 

 

Vecinii de vis-a-vis NU sunt mulțumiți: “blocul ne ia soarele iar balcoanele clădrii sunt suspendate deasupra străzii!” Răspunsul Primăriei Bistrița: totul e O.K… conform legilor din urbanism! 

 

Pe pagina de sesizații domnuleprimar.ro, unii locatari au atras atenția asupra anumitor aspecte urbanistice încălcate de investitor, în opinia lor. Aceștia au adresat întrebări primarului Ovidiu Crețu în ce privește poziționarea blocului foarte aproape de locuințele colective de peste drum, dar și în ce privește siuația balconelor, suspendate deasupra străzii. Primăria susține sec: “În urma verificărilor efectuate s-a constatat că lucrările efectuate respectă autorizația de construcție”.

 

balcoane

balcoane 2

 

 

 

 

 

 

negrea 100

negrea 80

negrea1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

negrea8

negrea7

negrea9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce zice Monica Pop, arhitecta-șefă a Primăriei Bistrița!

monica pop “Pe strada Șt. O. Iosif s-a eliberat autorizație din partea Primăriei Bistrița, cu respectrea Planului Urbanistic General. În acest caz NU a fost nevoie ca proiectul să intre în dezbatere publică, deoarece investiția respectă toate normele impuse de Planul Urbanistic General. Există autorizație obținută în luna ianuarie pentru P+2 etaje + 2 etaje retrase. În ce privește parcările… este îndeplinită și această condiție și există parcare subterană și câteva parcări la suprafață… așadar toate legile urbanistice în vigoare sunt îndeplinite și NU există motive temeinice și nici LEGALE din partea celor care contestă această construcție din punct de vedere urbanistic!” a declarat Monica Pop.

 

 

Marius Negrea a vrut un ETAJ în plus față de autorizația de construcție obținută. Va respecta INTERDICȚIA Primăriei? 

Autorizația de construcție a fost eliberată în 12 ianuarie 2017 și lucrările au început imediat. Blocul de pe Șt. O Iosif este construit pe aliniamentul zonelor de case, dar urbaniștii susțin că absolut toate condițiile legale sunt îndeplinite. Conform autorizației, blocul NOU va avea parter + 2 etaje + 2 etaje retrase… asta deși investitorul ar fi vrut să construiască UN ETAJ în plus, conform documentelor premergătoare autorizării.

c3

c34

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOCUL nr 1. e în picioare, acum se trag sfori pentru blocul nr. 2 de pe Șt. Octavian Iosif, pe capătul dinspre Independenței! 

 

Ștefan Octavian Iosif este o zonă râvnită de dezvoltatorii imobiliari. În capătul străzii la intersecția denumită “cap-de-bou” se află o parcelă liberă cu certificat de urbanism pentru un bloc cu 2 etaje. Investitorul a scos la vânzare parcela și cere 160.000 de euro pe așa-zisa afacere la cheie. deocamdată NU există autorizație de construcție, dar s-au realizat primele demersuri în acest sens și s-a obținut certificatul de urbanism.

negrea4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teren 850 mp, Str. St.O.Iosif
160.000 euro. Pe terenul scos la vânzare NU există constructii. Se oferă certificat de urbanism pentru cladire cu destinatia spatii comerciale si locuinte, regim inaltime D+P+2E, cu toate avizele, acordurile si proiectele necesare demararii unei constructii conform certificatului de urbanism.

negrea5

negrea4

 

 

 

 

 

 

https://www.olx.ro/oferta/teren-850-mp-str-st-o-iosif-ID3XK6S.html#8e5782b104

• Suprafata: 850 mp
• Front stradal: 21 ml
• Proprietatea este amplasata in Bistriţa, pe strada St. O. Iosif, strada linistita, cu acces rapid la punctele-cheie ale orasului, ferit de aglomeratia si zgomotul specific zonelor intens circulate.

• Forma regulata si frontul stradal larg face terenul pretabil pentru locuinte colective, cladire birouri, spatii comerciale.
• In vecinatate se afla scoala si ansambluri locuinte colective.
• Utilitati: apa, canalizare, gaz, energie electrica pe proprietate.

 

cretzu Planul Urbanistic General al municipiului Bistrița a fost întocmit în anul 2013 și investitorii care dețin parcele în zone-cheie ale orașului au făcut propuneri la momentul potrivit și în unele cazuri au acoperire legală pentru blocuri în zonele aglomerate.

Pe anumite zone, chiar dacă se depășește regimul de înălține al caselor (cum este cazul pe Șt. O Iosif) sau distanțele față de blocurile din vecinătate sunt mici, documentațiile întocmite de urbaniștii din primărie permit construcțiile de blocuri (cu anumite restricții).

 

De asemenea, legislația în construcții permite dezvoltatorilor imobiliari să ridice etaje în plus fără ca investiția să fie sistată IMEDIAT. Este celebru cazul blocului de pe Crinilor unde s-au construit 3 etaje în plus și cu toate astea, lucrarea a fost finalizată. Reprezentanții Partidului Verde se opun acestor investiții care urâțesc orașul și aglomerează cartierele și-așa sufocate.

Serviciul Urbanism este atacat din toate pozițiile, deoarece ar fi realizat un regulament în avantajul investitorilor interesați de profit-imediat și nicidecum în interesul cetățenilor. Planul Urbanistic General, aflat în vigoare, permite construcția de blocuri în anumite zone, dar poate crea probleme estetice, de trafic și afecta locuitorii pe Bistriței pe termen lung…

 

consult imobil

bistrita consult imobil

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și: 


bloc Negrea

Să ai legea ta în Bistrița Europeană. Asta înseamnă să fii mafiot! ILEGAL, Marius Negrea ridică 3 etaje-n plus. BLATIȘTII Primăriei stau cu mâinile-n sân
Comentarii

  • Au intelegeri cu primaria bistrita si de acea construiesc pe unde ii taie capul

  • Balan Marius- Ecologist B-ta- PARTIDUL VERDE

    Draga COSMIN BOTEZAT. Multumim pt. articol, insa trebuie sa fac o delimitare clara . Noi suntem PARTIDUL VERDE, tot unul ecoloogist, in fapt cel adevarat ecologist. Pana una alta noi am ramas singuri in plan local si national sa aparam interesele de MEDIU. Nu stiu bine altii ce preocupari au ca nu se vad nu se aud. Si ma refer la nivel national.

Caricatură

Ziar de Bistrita