Stați liniștiți, NU se rupe telescaunul! O bandă scotch uitată pe cablu a creat ILUZIA că e rupt. S-a inflamat facebook-ul de la o poză!

O fotografie realizată de un schior a inflamat rețelele de socializare. Poza cu un cablu al telescaunului ce pare rupt a fost preluată de câteva ziare on-line și distribuită ulterior în mediul virtual.

Părerile sunt împărțite, dar la o analiză mai atentă se vede clar că e vorba de o bandă scotch uitată pe cablu. Un capăt al benzii respective s-a rupt în urma frecării iar vaselina folosită pentru ungere creează iluzia că acel cablu este rupt.

"După cum se vede în fotografii este EVIDENT că pe cablu a fost trasă o bandă scotch, pe care am văzut-o în urmă cu două săptămâni și îmi pare rău că NU am rupt-o de-acolo. De-aici și până la afirmațiile unor cititori e cale lungă. E vorba de o bandă scotch pusă acolo ca reper, deoarece în urma probelor realizate, scaunele au fost demontate și în locul lor s-a montat o platformă... și așa s-au făcut testele din loc în loc. În funcție de unde era lipit scotch-ul s-a montat scaunul, când s-a finalizat operațiunea. Nu poate fi vorba de un cablu rupt... iar un scotch NU poate ține firele pentru că sunt tensionate, realizate din oțel și la prima trecere prin role s-ar fi desfăcut... Iar cablu principal este dintr-un material special... NU se vede pentru că e în mijloc, înfășurat de cele trei spire pe care e prins scotch-ul. A fost un control drastic și telescaunul a fost supus la controale stricte. Acel cablu trece prin niște role de cauciuc iar dacă erau probleme, cu siguranță se observau înainte de a punerea în funcțiune telescaunul!" - a declarat unul din angajații Primăriei Bistrița, responsabil cu pârtia de schi.

Cum s-a rostogolit știrea cu cablul "rupt!"

Profesoara Monica Halszy profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” ar fi primit poza de la un cunoscut, a postat-o pe pagina personală de facebook și de-acolo, fotografia a fost preluată de presa locală. S-a scris un text scurt, de câteva rânduri și părerile unor cititori care păreau șocați de un astfel de amănunt!
Comentarii

  • Mai Marcel de dand ai devenit rosu, nu erai de acord cu partia comentai cu fiecare ocazie, erai foarte vehement ca mare schior ce esti. Mai lasa comentariile

  • Balan Marius - contribuabil

    Taree ! tare de tat ! Inseamna ca noaptea PNL-ul o pus SCHOTCUL.,, Cercetarile continua cu o comisie avizata .

  • Bravo ficior! Ma bucur ca dovedesti inca o data o gandire sanatoasa si mai stii si sa scrii cum se cade !

Caricatură

Ziar de Bistrita