Gara din Beclean, cuprinsă în mega-proiectul CFR de modernizare a 47 de staţii de cale ferată! Urmează investiții de MILIOANE de euro!

 -  -  11892


Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a demarat proiectul ”Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată”, inclus în Programul Operaţional Infrastructură Mare, prin lansarea licitaţiilor în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru primele 24 staţii de cale ferată, aflate pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Olt, Dolj, Teleorman, Buzău, Bacău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa şi Călăraşi.

Sucursalele Regionale de Căi Ferate Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi au lansat deja procedurile de licitaţie pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru cele 24 de staţii de cale ferată, printre care și stația Beclean pe Someș din județul Bistrița-Năsăud

gara beclean

Toate cele 24 de stații cuprinse în proiect sunt:

SRCF Cluj – 8 staţii: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei, Salonta;

SRCF Craiova – 6 staţii: Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord, Piatra Olt;

SRCF Constanţa – 4 staţii: Mangalia, Neptun (Hc), Costineşti Tabără, Ciulniţa;

SRCF Galaţi – 6 staţii: Râmnicu Sărat, Adjud, Comăneşti, Făurei, Tecuci, Mărăşeşti.

Într-un comunicat de presă, CFR SA precizează că obiectivele prevăzute în elaborarea studiilor de fezabilitate au drept scop asigurarea unor servicii de calitate într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor, cu accent deosebit pe:

  • modernizarea şi repararea clădirilor de călători, inclusiv facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă;
  • înălţarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din staţii, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare;
  • asigurarea sistemelor de ventilaţie şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbantemodernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător;
  • înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj;
  • asigurarea elementelor de siguranţă în staţii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrare, garduri de siguranţă între liniile din staţii etc.

Valoarea costurilor estimate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente celor 24 staţii CF este de 9.711.250 RON fără TVA, iar sursa de finanţare este inclusă în bugetul CFR SA, la capitolul fonduri externe nerambursabile.

CFR mai menţionează că anunţurile de participare la licitaţiile deschise organizate de Sucursalele Regionale CF Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi sunt disponibile în Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice (SICAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

 

1 notes
1017 views
bookmark icon

One thought on “Gara din Beclean, cuprinsă în mega-proiectul CFR de modernizare a 47 de staţii de cale ferată! Urmează investiții de MILIOANE de euro!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *