Stelian Dolha: ”Ca un veritabil baron, tovarășul Radu Moldovan a promis că va realiza două centuri ocolitoare, care eventual urmau să-i poarte numele!”

 -  -  331


 

Stelian Dolha, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, critică în termeni duri ultimele declarații ale președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în ceea ce privește varianta ocolitoare a municipiului Bistrița, mai exact faptul că administrația județeană a alocat fonduri pentru realizarea unor studii care, în cele din urmă, nu s-au mai întocmit, așa cum Ziar de Bistrița a arătat AICI.

 

”Ca un veritabil baron, tovarășul Radu Moldovan a promis că va realiza două centuri ocolitoare, care eventual urmau să-i poarte numele. Tocmai de aceea, acum un an a prins pe bugetul Consiliului Județean două studii de prefezabilitate pentru drumuri ocolitoare. O centură ocolitoare s-ar fi realizat pe traseul Monariu – Budac – Jelna – Livezile care să ocolească Bistrița dinspre Viișoara . Iar cealaltă variantă ocoitoare s-ar fi realizat pe varianta: Blăjenii de Jos – Tărpiu – Slătinița – Livezile.În anul 2018, Radu Moldovan a ieșit public și a spus că va realiza aceste documentații pentru care s-au alocat 100.000 de lei din bugetul Consiliului Județean. Toți votanții așteptau cu sufletul la gură să se întâmple minunea și să fie semnate contractele de finanțare”, a precizat Stelian Dolha, prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare.

Liberalul bistrițean critică și faptul că deși au fost alocați bani pentru documentații, acestea nu au mai fost întocmite, precizând că în acest se va mai pierde un an degeaba.

”La ședința ordinară de ieri, președintele Consiliului Județean a fost întrebat despre aceste studii de prefezabilitate. Ne-am fi bucurat să aflăm că au fost rătăcite prin sertarele Consiliului Județean, dar se pare că președintele instituției nu a făcut nimic în acest sens. Pe bugetul din 2019, centurile ocolitoare se regăsesc din nou și evident că Radu Moldovan va promite că le va face. Din nou. Și iarăși va trece un an fără să se realizeze documentațiile tehnice, măcar”, a mai adăugat Dolha.

În opinia liberalului, situația investițiilor strategice este sub orice critică, iar investițiile sunt doar promisiuni, potrivit lui Stelian Dolha.

La această oră nu avem niciun proiect major de investiții. Avem o serie de promisiuni pentru baze sportive, stadioane, turism, infrastructură de apă-canal, dar toate astea se regăsesc în mintea președintelui PSD. În realitate, nici măcar documentațiile acestor obiective nu s-au realizat și se lucrează haotic, fără o strategie de dezvoltare a județului. Actuala putere a promis autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare și în realitate nu s-a realizat niciun obiectiv major. Nici măcar studii de prefezabilitate nu s-au întocmit și probabil, Radu Moldovan așteaptă alegerile din 2020 ca să realizeze documentațiile tehnice. Sursa de finanțare este inexistentă și nici măcar nu ar putea fi accesată, deoarece lipsește esențialul: proiectul tehnic. Nu sunt în stare să întocmească documentații tehnice pentru accesarea finanțărilor și stau cu mâna-n sân”, a adăugat Dolha.

De asemenea, fostul deputat consideră că în lipsa unor documentații tehnice întocmite, ”chiar dacă printr-o minune s-ar aloca bani europeni de pe alte axe, județul nostru nu ar putea accesa fonduri. Așa s-a întâmplat cu Colegiul Rebreanu când Primăria Bistrița s-a trezit cu bani europeni și nu au reușit să-i cheltuie, deoarece nu aveau proiectul tehnic finalizat la timp.”

Stelian Dolha mai susține că o situație similară există și la nivel central. ”România a ratat construcția unor Spitalele Regionale deoarece Liviu Dragnea și acoliții lui au uitat să întocmească studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Au fost mai preocupați să controleze justiția și să dea ordonanțe care să-i scape de pușcărie, în loc să dezvolte țara” arată liberalul.

În încheierea mesajului său, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud precizează: ”cu așa administrație , județul se dezvoltă pe hârtie, din pixul liderului PSD care nici măcar să transmită solicitarea de finanțare nu va putea face, deoarece nu are studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiectivele sale. Tovarășul Radu Moldovan e preocupat cu alte obiective majore , principalul țel fiind să-și construiască o imagine de lider autoritar care deține bagheta magică a proiectelor imaginare”. 

33 bookmark
1 notes
578 views
bookmark icon

One thought on “Stelian Dolha: ”Ca un veritabil baron, tovarășul Radu Moldovan a promis că va realiza două centuri ocolitoare, care eventual urmau să-i poarte numele!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.