Stelian Dolha e PREFECT! Cu un ochi la directorii din instituții și cu unul la primarii din teritoriu, PNL-ul e gata de Guvernare! Alegerile locale sunt prima BĂTĂLIE ce urmează!

 -  -  22941


Stelian Dolha e prefect de Bistrița-Năsăud! Fostul deputat a plecat deja la București ca să urmeze procedurile în vigoare și cel mai probabil miercuri va fi NUMIT ca Reprezentant al Guvernului, în teritoriu…

 

Gaftone e OUT! Orban NU a pus botul la schema primarilor, pusă la cale de “ieniceri ai lui Oltean și spahii!”

Avocatul George Gaftone rămâne pe dinafară și e a doua oară când schema primarilor NU a ținut! Avocatul Gaftone e discipolul lui Gusti Zăgrean și a fost pregătit din umbră de liberalii de pe zona de influență a lui Ioan Oltean. Aceștia l-au uns ca funcționar public la Primăria Sîngeorz-Băi, încă de-acum 2 săptămâni, cu scopul de a fi impus ca primar tânăr, ne-aservit! O schemă similară a avut loc la alegerile de fiială, când primarul de Chiochiș a eșuat în preluarea filialei, susținut fiind de primarii din aripa PDL.

Manevra prefectul l-a umilit pe Turc! Robert Sighiartău își (im)pune un om de-al lui!

Ioan Turc a suferit o înfrângere umilitoare, după ce a încercat să impună mai multe nume pe lista de prefect-subprefect! Cu girul lui Orban, deputatul Robert Sighiartău a venit în teritoriu, a organizat o întrunire, unde membri PNL au votat pentru persoanele care merită să fie pe lista de prefect. Din lista finală, a fost ales Stelian Dolha!

 

ziar de bistrita ioan turc

De ce Dolha?

Prin desemnarea lui Stelian Dolha, PNL-iștii de pe zona lui Sighiartău au urmărit mai multe ținte:

1. Au vrut să blocheze postul cu un personaj din afara zonei de influență a PDL-ului, pentru a evita o asociere nefericită cu Guvernarea portocalie.

2. Au vrut un prefect-jucător, care să se lupte cu PSD-ul lui Radu Moldovan și să creeze acest curent.

3. Ludovic Orban a vrut control direct pe prefect, numind pe funcție o persoană care să-i răspundă pe linia scurtă de telefon, fără să se subordoneze președintelui de filială…

4. NU e exclus ca pe viitor, Stelian Dolha să intre într-o bătălie directă pentru președenția Consiliului Județean. Cu șanse reale, numai dacă președintele ar fi ales indirect, de către majoritatea consilierilor județeni. În acest caz, PNL ar avea nevoie de 16 locuri de consilieri județeni, din 31 de mandate posibile.

ziar de bistrita sighiartau

ziar de bistrita stelian dolha

Pentru funcția de subprefect va fi numit Eugen Curteanu, momentan consilier județean al PNL.

 

Cum ar putea juca Stelian Dolha!

Instituția Prefectului dă aviz de legalitate Hotărârilor de Consiliu Local, zona unde prefectul va putea juca la maxim (dacă se impune) pentru a destabiliza PSD-ul lui Radu Moldovan…

Ca prefect, Stelian Dolha va beneficia de expunere media și are șansa de a obține autoritate și legitimitate în rândul colegilor din PNL (pentru o eventuală candidatură la șefia Consliului Județean).

Citiți și:

 

Sighiartău a venit de la București să-l desființeze pe Turc, cu toate combinațiile sale! Lista FINALĂ de prefect: Diana Morar – Stelian Dolha – George Gaftone. Subprefecți: Eugen Curteanu – Sorin Hangan!

2 notes
2066 views
bookmark icon

One thought on “Stelian Dolha e PREFECT! Cu un ochi la directorii din instituții și cu unul la primarii din teritoriu, PNL-ul e gata de Guvernare! Alegerile locale sunt prima BĂTĂLIE ce urmează!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *