Stelian Dolha „l-a curentat” pe Fishermann de la Colibița! Firma lui Coruțiu amendată cu 10.000 de euro pentru dezastrul din bucătărie! Turiștii au făcut plângeri on-line și au declanșat controlul O.P.C!

Protectia Consumatorilor Bistria-Nasaud a suspendat temporar bucataria unui cunoscut complex hotelier din Colibita (Bistrita-Nasaud). (Fishermann’s ) .

Amenzi de 55.000 de lei! Restaurantul Fishermann’s e ÎNCHIS provizoriu!

 O echipa de control a Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Bistrita-Nasaud, condusa de comisarul sef adjunct Stelian Dolha a controlat miercuri, 13 iulie, un complex hotelier din statiunea Colibita, ca urmare a unor sesizari primite online de la consumatori din intreaga tara legate de produsele servite de restaurantul operatorului.

Mucegai pe pereți și ulei ars, pe tigăi, tăvi etc! Carne suspectă, fără etichetă privind termenul de valabilitate!

Comisarii ANPC au depistat in zona blocului alimentar si bucatariei complexului care serveste masa pentru zeci de consumatori cazati in complexul hotelier, produse alimentare nesigure, fara informatii de identificare, alimente depozitate in conditii improprii sau/si pregatite cu ustensile si echipamente neconforme, cu igiena precara, cu depuneri de grasime, urme de mucegai si ulei ars.

Concret, echipa de control a constat in bucataria complexului administrat de SC COR ADYANA SRL din statiunea Colibita:

1. prezenta in bucataria si blocul alimentar a unor produse folosite ca materii prime, nesigure, care nu aveau atasate informatiile de identificare, data limita de consum si data durabilitatii minimale stabilite de producator.

Aceste materii prime fara date de provenienta utilizate la preparatele culinare servite consumatorilor erau depozitate intr-o camera frigorifica care prezenta conditii improprii pentru depozitarea produselor alimentare : usa cu garnitura etansare deteriorata, gratar protectie ventilator cu depuneri de praf si pereti exteriori cu urme de mucegai.

2. La data si ora efectuarii controlului in bucataria unitatii erau utilizate echipamente si ustensile neconforme: masina de gatit, tavite si tigai cu depuneri de grasime arsa, cutite cu maner din lemn, friptioze (friteuse) cu uleiul ars si cosuri de gunoi pentru resturi alimentare fara capac.

Recipientele multor produse folosite la preparare erau larg deschise, igiena mesei de gatit era precara.

3. La punctul de lucru al operatorului nu era afisat certificatul de inregistrare la Registrul Comertului. Ca urmare a neregulilor depistate care pun in pericol sanatatea consumatorilor deserviti de operatorul din Colibita, comisarii CJPC BistritaNasaud au dispus masura de oprire temporara de la prestarea serviciilor blocului alimentar (bucatarie si camera frigorifica).

Activitatea din zonele inchise nu va putea fi reluata decat dupa remedierea deficientelor care pun in pericol sanatatea consumatorilor. In plus operatorul economic a fost sanctionat cu amenda contraventionala de 55.000 lei si Avertisment.

Au fost de asemenea oprite definitiv de la utilizare produse in cantitate de 71,100 kg cu valoare de 2164,70 lei.

Stelian Dolha a făcut controlul. Cu tupeu, în urma plângerilor adresate de turiști!

“Atunci cand atragi consumatori de la sute de kilometri departare cu promisiunea ca vor avea parte de o adevarata oaza de relaxare in zona cu cel mai ozonat aer din tara si de-o vacanta binemeritata, nu-ti poti permite sa le pui in pericol sanatatea si starea de bine prin asemenea practici. Operatorul poate sa-si reia activitatea din zona bucatariei si blocului alimentar abia dupa ce demonstreaza ca si-a remediat deficientele si are conditii optime de pregatire a alimentelor.

 Comisarii CJPC vor continua sa urmareasc activitatea operatorilor din zonele frecventate de turisti si sa faca atat controale tematice cat ai punctuale, la sesizari.” Stelian Dolha- comisar sef adjunct CJPC Bistrita-Nasaud.

Citiți și: