Stelian Dolha: ”Măsura cu privire la încărcătura pe magazin de 30% a fost una foarte bună. O voi propune și ca măsură pentru sărbători”

 -  -  1144


Măsura cu privire la limitarea accesului persoanelor în incinta unui magazin la 30 la sută din capacitatea acestuia a fost una ”foarte bună”, este de părere prefectul Stelian Dolha. Acesta afirmă că va propune Comitetului Național pentru Situații de Urgență menținerea acestei măsuri și pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Eu zic că măsura cu încărcătura pe magazin de 30% a fost una foarte bună. Nu ne-am mai călcat în picioare, nu ne-am mai călcat în picioare. Am stat la cozi, am așteptat disciplinat și am intrat disciplinat. Ori asta, ca și măsură pentru sărbători, o să o propun în continuare Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ca măsură de protecție a populației. Nu știu dacă o să se aplice la nivel național, dar voi cere să ne dea voie să o aplicăm la nivel județean. Cred că a fost una dintre cele mai bune măsuri pe care am reușit să o luăm și care a avut și efecte”, a declarat Stelian Dolha într-o conferință de presă.

Astfel, deși municipiul Bistrița a ieșit din carantină, prefectul spune că măsura limitării numărului de persoane în incinta magazinelor ar putea fi în continuare menținută.

De asemenea, Stelian Dolha a adăugat că, odată cu ieșirea municipiului din carantină, și-au reluat activitatea și unii operatori economici.

Suntem în continuare cu municipiul Bistrița în scenariul roșu, dar de astăzi, toate activitățile închise în carantină, și mă refer la saloane, la frizerii, la terase deschise, și-au început activitatea. Nu mai avem nevoie de declarație pe proprie răspundere. Dar, cu toate acestea, avem nevoie de măsuri ferme de protecție de sărbători”, a mai completat prefectul.

0 notes
269 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *