Stelian Dolha: ”Ne dorim să organizăm o campanie de vaccinare drive-through și în Sângeorz-Băi”

 -  -  11113


Autoritățile din Bistrița-Năsăud vor să organizeze o campanie de vaccinare de tip drive-through și în orașul Sângeorz-Băi, singura unitate administrativ-teritorială din mediul urban al județului în care nu există un centru de vaccinare împotriva COVID-19.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să se vaccineze, prefectul Stelian Dolha și primarul Traian Ogâgău au purtat deja discuții și caută soluții pentru a organiza o campanie de tip drive-through în Sângeorz-Băi.

Am avut-o o discuție cu primarul Traian Ogâgău pentru o campanie de acest fel în Sângeorz-Băi. Sper să dea roade. La cât îl știu de ambițios și de hotărât, eu zic că am putea să avem un drive-through la Sângeroz-Băi, în acest weekend. Acum va trebui să alegem o zi în care să facem campania și să ținem cont și de vreme (…) O să cerem și sprijinul celor de la centrul de vaccinare din Maieru pentru că, dacă vom merge pe Pfizer, va trebui să legăm campania de un centru fix pentru rapel. Ar mai fi varianta cu noul vaccin Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, situație în care nu ar mai fi nevoie de rapel. Să vedem cu ce vaccin vom putea merge acolo și câți doritori am avea. Mâine, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, o să am discuții și cu cei de la Direcția de Sănătate Publică și cu reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și să vedem cu ce vaccin vom merge acolo. Dacă cei la Sângeorz-Băi vor reuși să asigure toată partea logistică și personalul calificat, pentru că sunt cam 20 de oameni într-un astfel de centru, atunci cred că vom putea organiza campania”, a precizat Stelian Dolha.

În plus, prefectul afirmă că analizează posibilitatea de a pregăti o caravană de vaccinare care să străbată județul.

Am discutat deja cu domnul Horoba de la Transmixt, care ne pune la dispoziție un autobuz mare, în care putem să facem toate circuitele. Sper să reușim să-l ducem prin județ, în târguri, în piețe, dar va trebui să ne încadrăm pe lege și să respectăm toate condițiile sanitare pentru vaccinare”, a mai spus Dolha.

Potrivit prefectului, aproximativ 18 la sută din populația județului Bistrița-Năsăud s-a vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

ACTUALIZARE

Autoritățile au anunțat că au fost parcurși toți pașii și s-au pus la punct detaliile astfel încât un centru de vaccinare drive-through să poată funcționa în orașul Sângeorz-Băi pe parcursul zilei de duminică, 23 mai. În acest centrul se va administra vaccinul Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, nemaifiind astfel nevoie de rapel.

Emisiunea de la Radio Someș poate fi urmărită integral mai jos: 

1 notes
238 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *