Stelian Dolha: ”Nu putem să ne gândim la relaxare în condițiile în care Spitalul Județean este full de internați COVID-19”

 -  -  1740

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, consideră că prelungirea stării de alertă este necesară dată fiind situația epidemiologică actuală, motiv pentru care condamnă ferm faptul că reprezentanții unor partide politice din România nu sunt de acord cu o astfel de măsură.

Eu cred că o să se prelungească starea de alertă. Așa e și firesc și spun acest lucru uitându-mă pe situația epidemiologică din Bistrița-Năsăud. În condițiile în care ai 378 de cazuri și 33 de decese, nu ai cum să vorbești de relaxare totală. Am fost indignat, profund indignat în momentul în care am citit că anumite partide politice – PSD, PRO România și ALDE – s-ar opune unei continuări a acestei stări de alertă. (…) Nu putem să ne gândim la relaxare în condițiile în care Spitalul Județean este full de internați COVID-19 și avem încă internări și la spitalul din Năsăud. Deci e clar că nu putem să ne gândim la o relaxare totală a măsurilor”, a declarat prefectul Stelian Dolha, în timpul emisiunii ”Firu-n patru” de la postul local de televiziune AS-TV.

Prefectul este de părere că până nu se ajunge la o cifră ”neglijabilă” a infectărilor cu noul coronavirus, nu se poate vorbi nici despre o relaxare totală a măsurilor. Cu toate acestea, admite că unii dintre cetățeni sunt ”prea relaxați”.

Din păcate, oamenii sunt prea relaxați. Spun din păcate pentru că văd că cifrele au fost uitate prea repede, acum lumea nu se prea uită. E normal, din punct de vedere uman înțelegem ca după trei luni de zile de pandemie, de izolare, să îți dorești o socializare, chiar dacă nu este așa cum a fost înainte, și niște măsuri de relaxare, cu care sunt de acord. Sunt de acord cu măsurile pe care președintele României le-a anunțat și care ar urma să intre din data de 15 iunie. Cred că ele sunt bine-gândite și sunt bine-venite”, a mai spus Stelian Dolha.

Însă, sursa citată nu vede posibilă varianta luării unor măsuri în funcție de situația din fiecare județ.

”Varianta aceea cu seprarea, adică cu anumite județe în care să fie o relaxare mai mare și județe în care să fie o relaxare mai mică, cred că e exclusă. (…) Deja circulația este posibilă între județe, deci vă dați seama că lucrurile acestea s-ar putea agrava în anumite județe unde relaxarea ar fi totală”, a adăugat prefectul, care susține ideea de a relaxa treptat măsurile, așa cum a anunțat președintele Klaus Iohannis.

În opinia prefectului, medicii care au fost în linia întâi și care ”cunosc foarte bine datele” sunt cei care ar trebui să vorbească despre o relaxare totală a măsurilor.

În emisiunea ”Firu-n Patru” de la As-TV am vorbit marți despre efectele prezumate ale relaxării exagerate, situația epidemică din județ, prelungirea stării de alertă și reacțiile din Parlament.

Publicată de Stelian Dolha pe Miercuri, 10 iunie 2020
0 notes
865 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *