Stelian Dolha: ”Prefecții trebuie să fie asumați politic”

 -  -  987


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, consideră că funcția de prefect ar trebui să fie una asumată politic și nu una apolitică, așa cum este în prezent.

”O chestie firească care trebuie să se întâmple. Probabil din mandatul viitor, după data de 1 ianuarie 2021, prefecții trebuie să fie asumați politic, adică, cu alte cuvinte, dacă Guvernul este liberal, atunci prefectul este liberal și prefectul trebuie să poată să facă politică. Dumnezeu să mă ierte, dar este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Eu cred că lucrurile acestea trebuie finalizate într-un mod corect și să nu ne mai ascundem după deget și să spunem că prefecții sunt apolitici. NU! Dar, pe de altă parte, este nevoie de o lege definită clar, în urma căreia să te poți comporta așa. E firesc. Au fost atâtea discuții, atâtea schimbări de coduri administrative și lucrurile au rămas prea neclare și complicate”, a declarat prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha într-un interviu acordat PRO BN TV.

Întrebat de jurnalistul Alin Cordoș dacă în viitor își dorește să facă politică, mai ales în condițiile în care urmează două runde de alegeri, Stelian Dolha a afirmat că acest lucru l-a făcut în ultimii 15 ani și ar fi ”foarte greu” să renunțe acum.

De asemenea, întrebat dacă există posibilitatea de a fi candidatul PNL Bistrița-Năsăud pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean, prefectul a răspuns: ”Deocamdată sunt prefectul județului Bistrița-Năsăud. În momentul în care deciziile mele o să fie de altă natură, fiți sigur că o să vă anunț. E clar că o să o fac asumat, dacă o să fie”.

0 notes
112 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *