Stelian Dolha: ”Preoții pot deveni niște agenți pro-vaccinare foarte importanți”

 -  -  1013


După Paști, în județul Bistrița-Năsăud vor fi demarate campanii pro-vaccinare, la acestea urmând să ia parte inclusiv reprezentanții unităților de cult, a anunțat prefectul Stelian Dolha.

Potrivit prefectului, campanii de acest fel sunt absolut necesare deoarece s-a constatat că la nivel național procesul de vaccinare intră într-o etapă de stagnare.

”Populația care și-a dorit să se vaccineze a făcut acest lucru deja. La nivel național există o oare plafonare pe vaccinare. Acum avem mai multe vaccinuri disponibile decât doritori. În aceste condiții, noi trebuie să venim cu o îmbunătățire, cu ceva în plus. (…) Eu cred în aceste campanii de vaccinare”, a explicat Stelian Dolha.

Astfel, sursa citată a adăugat că, după Paști, autoritățile vor începe campanii pro-vaccinare la nivel județean, având în plan să implice inclusiv unitățile de cult, tinerii și nu numai.

”După Sărbătorile Pascale ne dorim să începem niște campanii pro-vaccinare și în jurul unităților de cult. Preoții o să devină niște agenți pro-vaccinare foarte importanți. Sper să se implice și ei”, a mai spus prefectul.

De la debutul campaniei de vaccinare și până acum, peste 66.000 de doze de vaccin au fost administrate în județul Bistrița-Năsăud. Circa 25.000 de persoane au fost deja vaccinate cu ambele doze.

0 notes
138 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *