Stelian Dolha rămâne prefect în Bistrița-Năsăud

 -  -  21016


Stelian Dolha rămâne în funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud, informația fiind confirmată chiar de acesta. De asemenea, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud va avea și doi subprefecți, unul de la USR PLUS și altul de la UDMR.

”În urmă cu o jumătate de oră, am fost sunat de președintele PNL, Ludovic Orban, și mi-a confirmat că prefectul județului Bistrița-Năsăud rămâne la PNL și o să am doi subprefecți, unul de la UDMR și altul de la USR PLUS. Acum să vedem pe cine o să desemneze partidele politice. Sunt sigur că o să fie doi colaboratori buni, cu care o să putem lucra în instituția asta. E nevoie de oameni de forță, de oameni care să fie calibrați și pliați pe Instituția Prefectului. (…) Sunt multe provocări cu care ne confruntăm, cea mai mare fiind situația pandemică din județul Bistrița-Năsăud, chiar dacă am început perioada de vaccinare”, a declarat Stelian Dolha într-un interviu acordat PRO BN TV.

În ceea ce privește ordonanța cu privire la modificarea statutului prefecților și subprefecților, Stelian Dolha a afirmat că așteaptă publicarea ei în Monitorul Oficial. Ulterior, Dolha a spus că va face demersuri pentru a reveni în PNL.

În ceea ce privește situația Instituției Prefectului, a apărut acea ordonanță prin care funcțiile de prefect și subprefect se transformă în funcții de demnitari. Așteptăm și finalitatea ei, adică să apară în Monitorul Oficial. avem termen de o lună în care lucrurile trebuie clarificate. Pe urmă avem o perioadă de un an de zile în care orice persoană numită în funcțiile de prefect și subprefect să urmeze cursurile de înalți funcționari publici, care știu că sunt stipulate. Astea sunt lucruri care sper să se rezolve cât mai repede. Prefecții și subprefecții se întorc la o perioadă destul de apropiată, când puteau să facă politică, când erau numiți politic, o chestie firească până la urmă. Cu toții am recunoscut, indiferent din ce partid politic făceam partea, că e o ușoară ipocrizie să nu recunoaștem lucrul acesta. Acum cred că se revine la normalitate. Mi-aș dori ca ordonanța să revină la forma aceasta și să putem să facem și politică, să plecăm odată cu guvernele noastre și să plecăm odată cu ele. Așa este firesc, este o chestie asumată și asta cred că trebuie să se întâmple”, a mai precizat Dolha.

În plus, referitor la înființarea funcției de secretar general al Instituției Prefectului, Stelian Dolha consideră că aceasta este una necesară.

O funcție care a mai fost înainte. E una necesară pentru că ea ar trebui să asigure continuitatea. Secretarul rămâne, indiferent de cine vine prefect sau subprefect”, a mai spus Dolha.

2 notes
141 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *