Stelian Dolha: Viitoarele administrații locale și Consiliul Județean trebuie să se implice mult mai activ în susținerea intereselor fermierilor din Bistrita-Năsăud. Ce sprijin a promis ministrul Agriculturii

 -  -  946Viitoarele administrații locale și Consiliul Județean trebuie să se implice mult mai activ în susținerea intereselor fermierilor din Bistrita-Năsăud, spune Stelian Dolha, candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Pentru a identifica soluțiile cele mai bune pentru susținerea fermierilor, Stelian Dolha l-a invitat în județ pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros. (PE)

”Alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a răspuns invitației pe care i-am făcut-o, am discutat cu fermierii din Bistrița-Năsăud despre problemele care-i apasă, dar și despre cum vor arăta noile programe de finanțare și cum se pot implica viitoarele administrații ale primăriilor și a Consiliului Județean pentru a susține interesele satelor din Bistrița-Năsăud, cu suportul MADR”, a spus Stelian Dolha.

Sursa citată completează că vizita minsitrului Oros a inclus discuții cu agricultori, fermieri și procesatori din Nimigea, Budești, Sânmihaiu de Câmpie, Teaca și Șieu, dar și trecerea în revistă a unor inițiative private, adevarate modele de bune practici, cum e cabinetul veterinar din Maieru al medicului veterinar Berende Login sau Centrul de Cercetare, Inovare și Formare Profesională de la Lunca Ilvei ori Cooperativa Agricolă cu unitate de procesare a laptelui de la Sângeorz Băi.

”Discuțiile cu fermierii au ridicat aceeași spinoasă problemă a desfacerii produselor pe care le obțin și pentru care administrațiile locale, care pot să aibă altă implicare, mai ales dacă ne uităm la finanțările europene din 2021-2027, dar fac încă mult prea puțin, oportunitățile mari care deschid pentru fermieri și fermele de familie, dar și pentru cei care se asociază”, a mai precizat candidatul Alianței PNL-USR-PLUS.

Stelian Dolha a adăugat că ”ministrul Agriculturii ne-a promis sprijin în numele Guvernului Ludovic Orban pentru toate aceste comunități harnice, care după 27 septembrie vor avea administrații conduse de primari cu inițiativă și dorință de a dezvolta în alt ritm, european, localitățile lor”.

Vizită Ministrul Agriculturii

Alături de Ministrul Agriculturii, Adrian Oros am discutat cu fermierii din Bistrița-Năsăud despre problemele care-i apasă dar și despre cum vor arăta noile programe de finanțare și cum se pot implica viitoarele administrații locale și cea județeană pentru a susține interesele satelor din Bistrița-Năsăud, cu suportul MADR. Vizita a inclus discuții cu agricultori și procesatori dar și trecerea în revistă a unor inițiative private, adevarate modele de bune practici, cum e cabinetul veterinar din Maieru al medicului veterinar Berende Login sau Centrul de cercetare, Inovare și Formare Profesională de la Lunca Ilvei.

Publicată de Stelian Dolha pe Duminică, 20 septembrie 2020

La invitația mea, ministrul agriculturii, Adrian Oros, și-a rezervat agenda zilei de vineri pentru o vizită în județul…

Publicată de Stelian Dolha pe Sâmbătă, 19 septembrie 2020

Alături de ministrul agriculturii, Adrian Oros, am participat la sfârșitul săptămânii la întâlniri cu fermierii din…

Publicată de Stelian Dolha pe Sâmbătă, 19 septembrie 2020

Alături de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros am discutat vineri cu locuitorii din Șieu și din…

Publicată de Stelian Dolha pe Sâmbătă, 19 septembrie 2020
0 notes
71 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net