Știați că 30% din bugetul local se cheltuie pe salariile din Primărie? Ovidiu Crețu a acordat salarii “pe maxim” și-acum face un NOU împrumut bancar, de 7.36 MILIOANE de lei, pentru contribuția la finanțările europene!

 -  -  14320


Primarul Ovidiu Crețu a negociat salariile din instituție, iar la final de an se vede nevoit să facă un împrumut pentru co-finanțarea unor proiecte europene. Asta deoarece Primăria Bistrița și-a cheltuit bugetul și NU deține finanțare pentru contribuția la reabilitare a unor blocuri.

Bugetul TOTAL al municipiului Bistrița este de aprox. 200 de MILIOANE de lei/an! Bugetul de salarii este de aproximativ 70 de MILIOANE de lei!

7.37 MILIOANE de euro vor fi accesați din bancă, sumă ce va fi rambursată în 10 ani, din taxele și impozitele încasate.


Cei 900 de angajați din  Primăria Bistrița cheltuie 30% din bugetul local! Ovidiu Crețu a negociat cu sindicatele nivelul salariilor din Primărie și a rămas fără bani!

În urma negocierilor au fost stabiliți coeficienții de ierarhizare și salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie ”din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Bistriţa şi serviciile publice de interes local. Salariile de bază se determină prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare aprobați prin Hotărârea nr. 97/24.07.2017 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual.

Salariile primarului și viceprimarilor au fost majorate prin legea 153/2017, după care Crețu a negociat cu sindicaliștii valoarea coeficienților ce se aplică fiecărei funcții în parte. Acest coeficient se înmulțește cu salariul minim. În funcție de ierarhie, studii și vechime funcționarii iau salarii BRUTE cuprinse între 17.000 lei (primarul) și 3.500 de lei.

Ce salarii iau funcționarii din Primăria Bistrița!

– primar: 17.100 lei
– secretar – 13.680 de lei
– arhitect șef – 13.490 lei
– director exec. – 13.300 lei
– director exec.adj. – 11.400 lei
– șef serviciu – 10.450 lei
– şef birou. – 10.000 lei
– consilier, consilier juridic, inspector (superior) – 6.650 lei .
– inspector/referent/referent de specialitate (debutant) 3.420 de lei .


Salariile de bază pentru funcţiile de conducere au inclusă gradaţia aferentă tranşei de vechime în muncă, la nivel maxim.

În anii precedenți, administrația locală a rămas cu bani în vistierie și a încheiat anul cu bani ne-cheltuiți. După majorările salariale, administrația Crețu a cheltuit toți banii și  accesează bani din bancă pentru acoperirea contribuției la fondurile europene.

Reamintim că administrația Crețu a accesat 40 de MILIOANE de lei din bancă pentru realizarea pârtiei de schi, pentru Podul Berăriei (4 milioane de lei) și pentru Parcul Industrial Sărata (contribuția de aprox. 12 milioane de lei, reprezentând co-finanțarea de 50%).

4 notes
45 views
bookmark icon

4 thoughts on “Știați că 30% din bugetul local se cheltuie pe salariile din Primărie? Ovidiu Crețu a acordat salarii “pe maxim” și-acum face un NOU împrumut bancar, de 7.36 MILIOANE de lei, pentru contribuția la finanțările europene!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.