Știați că fosele septice TREBUIE declarate la Primărie? E OBLIGATORIU! Cum se poate face solicitarea, on-line!

Primăria municipiului Bistrița aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice care dețin sisteme individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (S.I.A.) – bazine vidanjabile, fose septice sau alte sisteme de colectare si/sau tratare a apelor uzate rezultate din locuințe, instituții etc., faptul că au obligația de a se înscrie în Registrul S.I.A.

Conform HG nr. 714/26.05.2022 privind aprobarea Criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietarii spațiilor conectate la un sistem individual adecvat de colectare și epurare a apelor uzate au obligația de a se înscrie în Registrul S.I.A. al municipiului Bistrița în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.

Obligația înregistrării în Registrul S.I.A. revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a HG nr. 714/26.05.2022.

În conformitate cu HG nr. 714/26.05.2022, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Formularele pentru înregistrare în Registrul S.I.A. sunt disponibile, pe hârtie, la Centrul de Relații cu Publicul al primăriei din str. Gheorghe Șincai, nr. 2 și online, la secțiunea ”Servicii online” a web siteului www.primariabistrița.ro, sau accesând adresa: https://e-bistrita.ro/sia

Check Also

Primarul Ioan Turc: Bistrița are ce oferi. Ne dorim să punem în valoare zona veche a orașului

În acest final de săptămână, la Bistrița se desfășoară prima ediție a Festivalului ”Legendele Cetății”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.