Știați că: pe Drumul Blajului s-a semnat un contract de lucrări suplimentare de 20% adică 600.000 de euro ? Cel mai spectaculos drum al județului are un cost la fel de… spectaculos: 800.000 de euro/kilometru!

 -  -  21240Consiliul Județean a modernizat Drumul Blajului, considerat ca fiind cel mai spectaculos drum din județ. Finanțarea s-a realizat din fonduri guvernamentale acordate prin PNDL.

Drumul Blajului face legătura din DN 17 cu Colibița, un drum strategic ce ar permite accesul dinspre Mureșenii Bârgăului spre Lac. Tronsonul cunoscut ca Drumul Blajului și are o lungime de 5 kilometri pe drumul judetean DJ 172 D, km 0+000 – 5+115 Colibita. Pe Drumul Blajului s-au reabilitat 2 poduri și 3 versanți pentru care s-au realizat lucrări de consolidare.

Dimex i-a șmecherit pe toți: a luat licitația la cel mai mic preț și a rotunjit cu încă 20% din lucrări suplimentare!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru modernizarea Drumului Blajului s-au prezentat 14 firme, dar într-un final licitația a fost câștigată de Dimex SA, care a venit cu prețul cel mai mic, respectiv 15.2 milioane de lei ( 3.38 milioane de euro).La această sumă, s-au adăugat 600.000 de euro printr-un act adițional, semnat în 22 septembrie. Contractul a fost atribuit companiei Dimex și reprezintă 20% din valoare licitată, adică 3.3 milioane de lei (600.000 de euro).

Costuri enorme: 800.000 de euro pe kilometru!

Din lucrări suplimentare, contractul FINAL a ajuns la 18.5 MILIOANE de lei (4.1 milioane de euro pentru 5 kilometri).

Din banii de lucrări suplimentare s-au efectuat lucrări de consolidare prin refacerea terasamentului cu material granular armat cu geogrile, amplasarea de drenuri longitudinale de intercepție si drenuri de captare și consolidare prin refacerea terasament.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contractul pe lucrări suplimentare a fost semnat în 22 septembrie și abia-acum se explică de ce Radu Moldovan NU l-a inaugurat decât în 24 octombrie (după ce Dimex a încasat și realizat lucrările suplimentare). Asta deși în luna august, Radu Moldovan a realizat mai multe vizite în teren și a prezentat obiectivul.

Drumul Blajului, un drum de 5 kilometri, prezentat o dată pe săptămână… să vadă lumea că se lucrează:

– 2 august – vizită în teren după ce Ministrul Transporturilor a re-deschis calea ferată Ilva Mică – Rodna.

– 7 august – video pe facebook-ul lui Radu Moldovan cu drumul asfaltat. Urma să fie trasat, să se monteze parapeții

– 18 august – video pe facebook-u președintelui CJ, cu drumul trasat, cu parapeții montați.

–  24 octombrie marea inaugurare, după ce Dimex a finalizat lucrările suplimentare.

Suplimentarea contractului cu 600.000 de euro s-a realizat conform legilor în vigoare.

 

2 notes
365 views
bookmark icon

2 thoughts on “Știați că: pe Drumul Blajului s-a semnat un contract de lucrări suplimentare de 20% adică 600.000 de euro ? Cel mai spectaculos drum al județului are un cost la fel de… spectaculos: 800.000 de euro/kilometru!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *