Ultimele noutati

Știați că Primăria Bistrița a instituit taxa specială pentru UMBRA animalelor care ies la pășunat? Pe faza asta, iarăși ne facem de minune în ȚARĂ!

La emisiunea “Pe bune” prezentată de Andi Moisescu la Pro TV, Bistrița a ajuns din nou celebră. Întrebarea adresată concurentului a fost următoarea:

Primăria Bistrița a impus taxă pe:

– căsătoriile programate după ora 19

– geamul de la baie al clădirilor peste două etaje

– umbra animalelor ieșite la pășunat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E pe BUNE: Taxa pe umbra animalelor a fost instituită în 2001!

 

Într-adevăr într-o ședință de Consiliu Local din anul 2001 s-a constituit această taxa specială de umbrit în fondul forestier proprietatea publică a municipiului Bistriţa, pentru animalele ieşite la păşunat în zonele limitrofe pădurii (H.C.L. nr. 99/21.06.2001).

Logica acestei taxe: să încurajeze păstorii să-și scoată animalele noaptea (când NU este umbră) și astfel pajiștile deținute de Primăria Bistrița să nu se deterioreze! Taxa de umbrit a fost stabilită la 50 de lei pe hectar/an! 

În ce privește pășunatul din localitățile componente municipiului, Primări Bistrița a stabilit un regulament și cuantumul chiriei la 94 de lei/hectar. Anual, Consiliul Local stabilește regulamentul de pășunat și tarifele, respectiv:

– bovine – 30 lei/cap/animal;
– tineret bovin – 25 lei/cap/animal;
– cabaline adulte – 30 lei/cap/animal;
– tineret cabalin – 25 lei/cap/animal;
– ovine adulte – 7 lei/cap/animal;
– caprine adulte – 7 lei/cap/animal;
– tineret ovin – 3 lei/cap/animal;
– tineret caprin – 3 lei/cap/animal.

 

 

 

 

 

 

 

“Taxele sunt încasate de Ocolul Silvic al municipiului Bistrita, prin titularii de cantoane în raza carora se stabilesc aceste treceri și respectiv umbritul, conform Regulamentului din anexa nr.1 ce face parte integrantă din prezenta hotarâre. Taxele vor fi folosite pentru refacerea suprafețelor afectate de trecerea si staționarea animalelor, prin lucrări specifice silvice de cultura și refacere a pădurilor”. – după cum se arată în Hotărârea de Consiliu Local care ne-a făcut celebri în țară!

Hotărârea de Consiliu Local care a instituit taxa pe umbra animalelor!
Comentarii

  • Cat de bou poate fi acest primar ?unde e opozitia din Bistrita ?Stau linistiti in fotolii calde ,ne meritam soarta care o avem suntem tradatori de tara si patrie .

  • Balan Marius -ecologist

    Umbrelute pentru BOI. Probabil bugetul pe 2018 va asigura pretul lor. Estia sunt capabili de asa ceva !

  • Balan Marius -ecologist

    Vai de ea BISTRTA pana in 2020. Candidam la locul intai in prostie, ghidusie, si totalitarism administrativ.

Caricatură

Ziar de Bistrita