Știați că: Primăria Bistrița are 1 șef la 10 angajați? Deci: 80 de șefi la 800 de angajați ! Ioan Turc anunță că mulți șefi (cu salarii de 10.000 de lei) își vor pierde funcțiile!

 -  -  21837


Ioan Turc a anunțat că mulți șefi din Primărie își vor pierde funcțiile de conducere. Conform Organigramei Primăriei Bistrița, în instituție sunt aproximativ 800 de angajați și 80 de șefi de serviciu, șefi de birou sau șefi de Direcții. Deci, o medie de 1 șef la 10 oameni!

Ce zice primarul Ioan Turc despre șefii din Primăria Bistrița!

“Este limpede că deciziile pe această temă NU pot merge decât în direcția unor restrângeri, comasări, diminuări de număr de persoane  persoane cu funcții de conducere. O persoană cu funcție,  care are calitate de conducător, trebuie să fie un bun profesionist, om serios, dedicat… asta ca principiu. 2: Nu cred că o structură cum este cea a Primăriei Bistrița trebuie să fie un poligon pentru exersarea anumitor calități de către unii sau alții. Sunt foarte multe poziții de conducători de funcții de conducere în cadrul Primăriei Municipiului Bistrița, iar acestea, așa cum am spus-o și în campania electorală,  se vor diminua categoric în urma măsurilor care vor rezulta după audit. ” – a declarat Ioan Turc.

Ce salarii iau funcționarii din Primăria Bistrița! Un șef ia minim 10.000 de lei/lună!

– primar: 17.100 lei

– secretar – 13.680 de lei
– arhitect șef – 13.490 lei
– director exec. – 13.300 lei
– director exec.adj. – 11.400 lei
– șef serviciu – 10.450 lei
– şef birou. – 10.000 lei.


La aceste salarii, se adaugă un spor de maxim 50% din salariul de încadrare, DACĂ funcționarul repectiv participă la implementarea de proiecte derulate din bani europeni.

Restrângerea organigramei Primăriei Bistrița se poate realiza prin hotărâre de Consiliu Local (unde PNL-USR-PLUS) dețin majoritatea. Șefii NU vor fi dați afară din instituție, deoarece sunt funcționari publici, dar vor rămâne fără postul de conducere iar salariul aferent se va diminua considerabil.

2 notes
962 views
bookmark icon

2 thoughts on “Știați că: Primăria Bistrița are 1 șef la 10 angajați? Deci: 80 de șefi la 800 de angajați ! Ioan Turc anunță că mulți șefi (cu salarii de 10.000 de lei) își vor pierde funcțiile!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *