Unde NU-i cap, e vai de picioare! Primăria Bistrița a asfaltat o stradă-n câmp, fără apă-gaz-canalizare. Până la urmă o vor sparge și pe ASTA ca să tragă utilitățile!

Strada Cocorului, situată pe Valea Budacului din Bistrița a fost asfaltată în 2016 iar în 2017 va fi recepționată. Strada a fost trasată zilele astea, beneficiază de iluminat public, rigole și parapeți. Strada Cocorului se blochează în vârful dealului și NU există legătură cu celelalte străzi Lipsește esențialul: rețele de utilități sunt inexistente și doar câteva case beneficiază de apă-canal-curent. Zona este în plină dezvoltare imobiliară, iar imediat ce strada care duce-n câmp va fi locuită, asfaltul va fi spart pentru prelungirea rețelelor existente în vale. În mod normal, această operațiune trebuia realizată înainte ca strada Cocorului să fie asfaltată!

Paralel cu strada Cocorului există străzi populate, cu rețele de utlități, dar care NU au fost prinse în programul de asfaltare al Primăriei Bistrița. Spre exemplu, strada Lempeș este situată 20 de metri mai încolo, este mai lată, are un număr mai mare de case, are rețele de utilități, dar a fost săltată de la asfaltare. De asemenea, cartierul RAAL de pe Valea Budacului a fost realizat de angajații companiei cu același nume. Locuitorii și-au realizat pe propria cheltuială rețelele de drumuri și utilități, plătesc impozit de oraș și NU au primit sprijin din partea Primăriei Bistrița. În ce privește infrastructura stradală, locuitorii cartierului au primit promisiuni că strada RAAL va fi modernizată în viitorul apropiat.

lempes 1 - Copy

cocorului 1 - Copy

 

 

 

 

 

cocorului-

cocorului 2

 

 

 

 

 

 

 

Modernizarea străzii Cocorului a costat 870.000 de lei și s-a realizat din bugetul local al Primăriei Bistrița. SC A.R.L a câștigat contractul de asfaltare a străzi Cocorului, strada fără utilități care duce-ntr-un câmp de pe Valea Budacului!

Proiectul “Amenajare străzi în zonele noi de locuinţe din municipiul Bistriţa” inițiat în 2011, cuprinde un număr de 27 străzi. Iată lista străzilor pe care Crețu a promis că le asfaltează: str. Miron Cristea, str. Viile cu Pomi, str. Remus Cristian Bucur, str. Labirintului zona Viişoara – str. Armoniei, str. Dinu Lipati, str. Gheorghe Dima, str. Valea Sigmirului, Aleea Răsăritului, Aleea Orizontului, Aleea Trifoiului, str. Tudor Jarda, str. Sergiu Celibidache; zona Subcetate – str. Drumul Dumitrei Vechi, str. Bradului, str. Caisului, str. Castelanului, str. Vasile Lucaciu, str. Nucului, str. Bastionului, str. Huniazilor, str. Poienii; str. Cocorului, str. Valea Căstăilor, str. Secundară 8 Ghinda. În municipiul Bistrița sunt 66 de străzi de pământ, pentru care locuitorii plătesc impozite “de oraș” iar Primăria asfaltează în medie 4 străzi pe an!

 

Ce străzi de pământ vor fi asfaltate în 2017 și 2018!

 

Primăria Bistrița NU a reușit să finalizeze străzile pe care și le-a propus acum 6 ani. Dacă facem un calcul, rezultă o medie de asfaltare de aproximativ 4 străzi pe an…. deși reprezentanții MINT când spun că anual se asfaltează 10 străzi!

Primăria Bistrița va asfalta următoarele străzi în 2017: str. Armoniei, str. Cristian Remus Bucur, Simfoniei, str.Grigore Moisil, str. Răsăritului, str. Poienii, str. Labirintului, str. Secundară 8 Ghinda. Pentru străzile prezentate s-au demarat procedurie de licitație și execuția va începe în cursul acestui an.

Primăria Bistrița continuă programul anual de modernizare și în perioad următoare va demara procedurile de proiectare și execuție a străzilor: Dinu Lipatti, Gheorghe Dima, Vasile Lucaciu, Valea Căstăilor, Viile cu Pomi, Secundarei 7 Sigmir, str. Pajiștei, Colibiței cu Arțarilor, str Iederei în zona blocurilor ANL din Subcetate. După organizarea licitațiilor vor începe lucrările de modernizare, care se vor finaliza la sfârșitul anului 2018.

 

niculae

 

 

 

 

 

 

Administrația Crețu NU a reușit să bifeze lista străzilor de pământ din primul mandat, dar lansează noi promisiuni și proiecte pentru restul drumurilor. Fără un master-plan pe acest segment se asfaltează străzi izolate, cu puțini locuitori și cu rețele inexistente. Fără o prioritizare la finanțare, zonele noi de locuințe se dezvoltă haotic, iar în viitor străzile nou-asfaltate vor fi sparte pentru conectarea la utilități. În schimb, primarul a girat investiții gen Wonderland, Parc Industrial Sărata pentru care a luat bani din bancă și a îndatorat bugetul public al Bistriței.

Citiți și: 


page5-404x400

Începe REVOLUȚIA? Vezi TOP-ul străzilor asfaltate și-apoi sparte în ultimii 4 ani! Cel mai bun primar din țară dă autorizație “de spart” și pe urmă dă vina pe alții! DISTRIBUIȚI!

 

2 comments

  1. Ștefan Horea.

    Știe cineva cine locuiește pe str. Cocor ??? sau de ce primarul nu vede ce este în Piața Mică cu dalele argentiniene care sar și zgârie caroseriile mașinilor ???

  2. Buna, stie cineva de ce s-a asfaltat drumul de la piatra fantanele catre dornisoara? Mä mir si nu am gasit informatii.
    Mersi