Strada General Grigore Bălan, închisă total timp de patru zile. Se toarnă ultimul strat de asfalt

Pe strada General Grigore Bălan se va turna ultimul strat de asfalt, motiv pentru care circulația autovehiculelor în această zonă va fi interzisă total timp de două zile.

Poliția Locală Bistrița informează că lucrările de asfaltare sunt programate să se desfășoare în perioada 12 – 15 octombrie.

Se închide circulația pe strada General Grigore Bălan! Pentru turnarea stratului de uzură si refacerea marcajelor rutiere pe întreg tronsonul străzii General Grigore Bălan, parte din proiectul european Linia Verde, începând de joi 12.10.2023 ora 07.30 până duminică 15.10.2023 ora 20.00, circulația va fi închisă, inclusiv din străzile adiacente, între sensul giratoriu de pe strada General Grigore Bălan – intersecția cu strada Bistricioarei, până la sensul giratoriu de pe strada General Grigore Bălan – intersecția cu strada Avram Iancu. Colegii noștri cu atribuții pe linie rutieră se vor afla la orele de vârf în zonele afectate, pentru fluidizarea circulației, astfel încât disconfortul resimțit de participanții la trafic să fie minim. Rugăm riveranii și participanții la trafic să dea dovadă de înțelegere și să respecte reglementările rutiere“, a transmis Poliția Locală.

Reabilitarea străzii General Grigore Bălan face parte din proiectul ”Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă” – unul dintre cele două proiecte majore de mobilitate urbană pe care Primăria Bistrița le implementează cu fonduri europene. 

Acest proiect prevede reabilitarea infrastructurii rutiere de pe o nouă rută de transport public care va traversa orașul de la est la vest, prin centrul orașului. Este vorba despre traseul Unirea – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara. 

Pe lângă crearea noii rute de transport public, pe care vor circula vehicule electrice, este prevăzută și modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, a trotuarelor, a spațiilor vezi și amenajarea unor piste pentru cicliști. 

De asemenea, în proiect este prevăzută și achiziţia unor autobuze electrice și montarea unor staţii de încărcare pentru aceste autobuze, precum și a unui depou și a unui dispecerat pentru managementul traficului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *