Strat de zăpadă de până la 30 de cm în zona montană a județului Bistrița-Năsăud

 -  -  908


Dacă stratul de zăpadă în zona montană a județului Bistrița-Năsăud era ieri de cel mult 15 cm, zăpada măsoară astăzi aproximativ 30 de centimetri în unele zone montane din județ, potrivit Inspectoratului de Jandarmi.

Este a doua zi de ninsoare la Piatra Fântânele și Colibița. Stratul de zăpadă are deja aproximativ 20-25 cm, iar temperatura este de -7 grade celsius. Traficul pe DN 17 se desfăsoară în condiții bune. Pe DN 17D Rodna – Valea Mare se circulă în condiții de iarnă și intervin utilajele Secției de Drumuri Rodna. Momentan ninge ușor și se înregistrează -3 grade. În localitățile de pe Valea Someșului stratul de zăpadă măsoară aproximativ 15 cm, iar în zona montană 25-30 cm”, a anunțat Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

Cei interesaţi să se deplaseze în aceste zone de munte sunt sfătuiţi să se echipeze corespunzător și să evite zonele de creastă şi, în cazul în care doresc să folosească traseele montane, să nu plece “sub nicio formă” singuri la drum.

De asemenea, dacă deplasarea se face cu autovehicule, jandarmii montani recomandă dotarea acestora cu anvelope specifice, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip şi o rezervă de combustibil.

Cei care se află în zona montană și se confruntă cu probleme sunt rugați să solicite sprijinul jandarmilor montani din Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa, sunând la 112.

0 notes
33 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *