Administratie

Strategia de dezvoltare a județului Bistrița-Năsăud pentru perioada 2021-2027, în consultare publică

 -  - 


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a lansat în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează aprobarea Strategiei de dezvoltare a județului pentru perioada 2021 – 2027.

Potrivit proiectului postat pe pagina de internet a CJ Bistrița-Năsăud, Strategia de dezvoltare a județului pentru perioada 2021 – 2027 a fost întocmită de compania Cornel Ban Consulting, reprezentată de Cornel Ban – un doctor în economie originar din Bistrița-Năsăud.

Strategia de dezvoltare a județului Bistrița‐Năsăud pentru perioada
2021‐2027 este o continuare a Strategiei dezvoltate la nivelul județului pentru perioada 2014-2020. Astfel, s-a avut în vedere pregătirea unui document care să fundamenteze procesul decizional privind dezvoltarea strategică pe termen mediu şi lung a judeţului. În comparație cu strategia precedentă, în contextul actual, Strategia de dezvoltare a județului Bistrița‐Năsăud pentru perioada 2021‐2027 vine cu o nouă abordare care a ținut cont de realităţile economice, sociale şi de mediu de la nivel județean, cu un orizont de timp care să privească peste generaţii, care să satisfacă nevoile generaţiei actuale fără a compromite şansele viitoarelor generaţii de a-şi satisface propriile nevoi”
, se arată în proiectul de hotărâre care prevede aprobarea strategiei.

Totodată, CJ Bistrița-Năsăud subliniază că Strategia de dezvoltare pentru perioada 2021‐2027 a luat în considerare şi a integrat următoarele aspecte:

 • tendinţele actuale şi cele de perspectivă în dezvoltarea judeţului Bistrița-Năsăud;
 • problemele majore şi potenţialul de dezvoltare care, prin mobilizarea sa, ar putea contribui la rezolvarea acestora;
 • strategiile sectoriale şi comprehensive relevante pentru dezvoltarea judeţului Bistrița-Năsăud;
 • planurile şi proiectele de mare anvergură care influenţează dezvoltarea judeţului Bistrița-Năsăud;
 • liniile directoare privind dezvoltarea regională şi naţională;
 • liniile directoare ale documentelor strategice şi de politici sectoriale la nivelul Uniunii Europene („UE”);
 • aspecte majore care marchează dezvoltarea UE şi a euroregiunii;
 • alte documente care vor fi identificate pe parcursul procesului ca fiind relevante pentru strategia judeţului Bistrița-Năsăud.

Documentul, care are peste 500 de pagini, a urmărit identificarea nevoilor reale de dezvoltare ale judeţului, acestea fiind stabilite în urma unor analize specifice și a consultării factorilor locali interesați. Strategia include prioritățile de intervenție pentru perioada viitoare, care să răspundă
problemelor, necesităților și constrângerilor identificate la nivel județean și să fie conforme cu documentele programatice naționale și regionale.

Proiectul de hotărâre care vizează aprobarea Strategiei de dezvoltare a județului Bistrița‐Năsăud pentru perioada 2021‐2027 a fost supus transparenței decizionale și va fi dezbătut într-o viitoare ședință a CJ Bistrița-Năsăud.

Însă, înainte ca documentul să fie adoptat de CJ Bistrița-Năsăud, bistrițenii pot face propuneri și sugestii. Observațiile se pot depune până la data de 17.01.2022, ora 16:00, la Registratura Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud sau pe adresa de e-mail cjbn@cjbn.ro.

Pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a județului Bistrița‐Năsăud, CJ Bistrița-Năsăud a plătit circa 100.000 de lei.

Strategia poate fi consultată integral AICI.

67 views
bookmark icon

One thought on “Strategia de dezvoltare a județului Bistrița-Năsăud pentru perioada 2021-2027, în consultare publică

  Write a comment...

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.