Primăria Bistrița a plătit documentații de 500.000 de euro pentru MARILE SPERANȚE de campanie: linia verde, aqualand, cetatea medievală. Așteptăm să cadă fondurile MĂLĂIEȚE !

Primăria Bistrița a plătit peste 500.000 de euro pentru realizarea documentațiilor unor proiecte fără finanțare. O parte din proiecte vor fi depuse pe fonduri europene, iar pentru o parte urmează a se identifica sursa de finanțare.

Centrul Intermodal din zona Gării, faza pe hârtie

 

530.000 lei a costat elaborarea documentatiei tehnico-economice pentru acest proiect și va fi realizată de TRACTEBEL ENGINEERING S.A. din București.

ccc

Centrul intermodal în zona Decebal, un proiect fantastic care prevede realizarea unei platforme suspendate care să preia funcțiunea unei autogări publice în vederea asigurării traficului de penetraţie pentru călători, dimensionată în aşa fel încât să preia toată circulaţia şi staţionarea maşinilor de transport calatori din zona Gării.

Lucrările de construcție sunt estimate la 5 milioane de euro și se află în fază incipientă, dar a fost folosit de staff-u P.S.D pentru a cuceri electoratul din cartierul Decebal.

 

 

Linia Verde – la stadiul de idee

 

773.000 de lei costă proiectul intitulat „Linie verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau norma de poluare redusă’’. Contractul privind documentația  a fost câștigat de SC EUROCERAD INTERNATIONAL SRL si 3TI PROGETTI ITALIA- INGEGNERIA INTEGRATA S.p.A și SC FIP CONSULTING SRL.

 

 

 

 

 

 

 

Linia verde ar lega Viișoara de Unirea, prin zona centrală și implică lucrări complexe, de lărgire a trotuarelor, stații de încărcare, refugii pietoni, desființare locuri de parcare etc. pe lungimea întregului traseu.Construcția liniei verzi pentru Bistrița este estimat la 8 milioane de euro și va fi depus pe liniile de finanțare europene, care momentan sunt închise.

Primarul Ovidiu Crețu recunoaște că o linie electrică în municipiu va fi posibilă abia după anul 2020.

Aqualand, fără șanse de bani europeni!

594.000 de lei a costat elaborarea documentatiei tehnico-economice la obiectivul de investitii „Complex de agrement acvatic Aquaparc Bistrita”. SC ADURO IMPEX SRL a câștigt acest contract și va realiza documentația.

 

 

 

 

 

 

 

 

Este un proiect ne-eligibil, estimat la 5 milioane de euro, pentru care Crețu NU poate accesa fonduri europene, dar pentru care edilul NU exclude un nou împrumut.

Conform solicitărilor, în zona Dealului Cocoș vor fi amenajate bazine de înot care să funcţioneze pe timpul verii. Astfel, vor fi construite un bazin de înot cu dimensiunea de 50 x 25 m pentru adulţi, piscine şi bazine pentru copii şi adulţi cu suprafaţa totală de minim 1.000 mp, jacuzi pentru 30 persoane;servicii spa, tobogane interioare care au legătură cu exteriorul, salon de jocuri (popicărie/bowling, biliard, tenis de masă); duşuri;

w678-400-e1452688651140Va fi amenajat și un spaţiu de agrement cu trei terenuri multifuncţionale pentru sport în aer liber; spaţiu pentru discotecă în aer liber (în spaţiu cu dublă utilitate), un loc de joacă pentru copii în aer liber pe diferite vârste cu tematici diferite, bac de nisip, leagăne-cumpene, leagăne cu mişcare pendulară (bărcuţă, mic avion, etc.), leagăne carusel, bazin de mică adâncime (20-30 cm, pentru mersul prin apă, jucării flotante), construcţii pentru căţărat, piste pentru patine cu role, biciclete, panouri de beton pentru desenat cu cretă, loc destinat jocurilor sportive statice (şah, remi) etc.

 

 

 

 

CETATEA MEDIEVALĂ BISTRIȚA: punerea in valoare a patrimoniului cultural și reabilitarea zidurilor cetății medievale

Documentația costă 486.324 lei și va fi realizată de SC PROIECTECH CONSTRUCT SRL cu SC LGB TRANSARK SRL.

00005657_large

672

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul de punere în valoare a cetății presupune în primul rând o mai atentă valorificare a segmentelor de zid păstrate, consolidarea și curățarea lor de vegetație, completarea lor prin amenajarea drumului de strajă și montarea de guri de tragere. Având ca element central Turnul Dogarilor, în interiorul căruia să fie amenajată o expoziție muzeală, bazată pe istoricul cetății și armamentul folosit în epocă, contribuția orășenilor la ridicarea fortificației, reconstituiri de turnuri și porți.

 

Doar SPERANȚE pentru promisiunile din campanie

Niciunul din aceste obiective NU are finanțare dar Primăria Bistrița alocă sume importante pentru realizarea documentațiilor necesare în vederea solicitării finanțării nermbursabile. Marile promisiuni au fost folosite în campania electorală, fără însă a exista GARANȚIA obținerii finanțării. În ce privește Aqualand și parcarea subterană din Eminescu (fiecare lucrare fiind estimată la 5 milioane de euro) un lucru este clar: NU sunt proiecte eligibile, deci NU se pot accesa bani europeni pentru aceste două obiective.

 

Citește și:

me2-300x169A-nceput al III-lea mandat pe stilul lui! Fără bani europeni, Crețu vrea subterană de 5 milioane de euro, în Eminescu: “NU excludem un împrumut!

http://www.ziardebistrita.ro/pe-stilul-lui/