Subprefectul Eugen Curteanu despre noul an școlar: ”Situația arată deloc încurajator în momentul de față”

 -  -  1029Subprefectul județului Bistrița-Năsăud, Eugen Curteanu, a afirmat că situația cu privire la deschiderea noului an școlar este una ”deloc încurajatoare” în acest moment, asta deoarece autoritățile locale se confruntă cu o serie de dificultăți la care trebuie să găsească soluții și pe care trebuie să le depășească.

”Situația arată deloc încurajator în momentul de față, în sensul că dacă în mediul rural am avea suficiente spații pentru a asigura o distanțare socială și o contaminare foarte redusă, la nivelul orașelor există mici probleme care trebuie surmontate. Asigurarea unui număr suficient de spații în desfășurarea procesului de învățământ este pusă sub semnul întrebării, dar, din discuțiile pe care le-am avut cu toți cei patru primari de orașe, am primit asigurări că lucrurile vor fi rezolvate până la începutul școlii, situația fiind în dinamică. Punctual, am discutat și pe marginea Colegiului Național Liviu Rebreanu, dar și pe marginea subiectului creșe și grădinițe – care este un subiect aparte. În municipiul Bistrița, Școala Gimnazială numărul 1 are dificultăți. Și Generală 4 și Generală 5 se pot confrunta cu probleme fiindcă sunt în șantier. Dar la toate acestea, împreună cu inspectorul general Mihai Mureșan, cu conducerea Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cu domnul primar Crețu, am identificat câteva căi de surmontare a problemelor nu foarte mari și nu imposibil de rezolvat, dar care apar”, a declarat Eugen Curteanu într-un interviu acordat PRO BN TV.

Potrivit subprefectului județului Bistrița-Năsăud, decizia cu privire la scenariul în baza căruia va fi reluat noul an școlar va fi luată în funcție de situația punctuală din fiecare unitate de învățământ.

Aplicarea unui scenariu sau a altuia depinde în mare măsură de analiza pe care o face fiecare director de școală. El va trebui aprobat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. (…) Situația este într-o dinamică. Deocamdată, pe datele pe care le avem și pe situația epidemiologică la nivelul județului, ne străduim ca lucrurile să se desfășoare normal și școala să înceapă în 14 septembrie, cu prezența tuturor copiilor la școală. Dar această analiză se face în fiecare săptămână”, a adăugat Eugen Curteanu.

Reamintim că în acest moment există trei scenarii pe care autoritățile le iau în calcul pentru anul școlar 2020 – 2021.

0 notes
154 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *