Subprefectul Ioan Zăgrean: ”Ne confruntăm cu un alt fenomen îngrijorător în județ, pe lângă cel privind consumul de droguri în rândul tinerilor”

Pe lângă consumul de droguri în rândul tinerilor, județul Bistrița-Năsăud se confruntă și cu un alt fenomen îngrijorător – cel al mamelor minore, spune subprefectul Ioan Zăgrean. 

Într-o conferință de presă susținută la sediul PNL Bistrița-Năsăud, subprefectul a precizat că la nivel județean se lucrează la un program de prevenție în acest domeniu.

”Lucrez la un program de combatere a fenomenului copiilor născuți din mame minore. Cred că săptămâna viitoare vom avea o cifră pentru acest fenomen de la fiecare unitate administrativ-teritorială. Am colectat deja 90 la sută din date. Din nefericire, sunt foarte multe mame minore la nivel de judeţ. Vom stabili un program, un parcurs şi vom invita şi ONG-urile să ni se alăture și să facem un program de prevenire în acest domeniu. Pe lângă consumul de droguri, şi acesta este un fenomen îngrijorător la nivelul judeţului nostru”, a spus subprefectul Ioan Zăgrean.

Un studiu realizat anul trecut de UNICEF și Asociaţia SAMAS arată că România este pe locul al doilea în Uniunea Europeană la rata de naştere în rândul mamelor adolescente.

Raportul a arătat că sarcinile în rândul minorelor ar putea fi prevenite prin educaţie şi programe de planificare familială adaptată cadrului socio-cultural în care trăiesc aceste adolescente.

Raportul ”Sarcina la adolescente în România” poate fi consultat  AICI.